Kanlı pusu firarileri yakalandı! Cephanelikte AK-47 detayı...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kanlı pusu firarileri yakalandı! Cephanelikte AK-47 detayı...

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 3 yıl önce bir kişiyi araçtan silahla ateş ederek öldüren şüpheli, cinayet şube ekiplerinin adım adım takibiyle yakalandı. Şüphelinin cephaneliğinde bulunan Sovyet yapımı AK-47 dikkat çekti.

26 Temmuz 2020'de Darıca'da meydana gelen olayda, İlkay Kalay (30), bir araçtan silahla açılan ateş neticesinde başından ve göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Emniyet, 3 yıl önce Kalay'ı öldüren cinayet zanlısı Abdullah Önder İzmit’in (32), Körfez ilçesinde bulunan Şirinyalı'da ikamet ettiği tespit edildi.

Zanlının, bir depoyu silah imalathanesi olarak kullanıldığı belirlendi. Kalay'ı öldürüp firar eden Abdullah Önder İzmit ve onunla birlikte hareket ettiği belirlenen Özbekistan uyruklu Nadire Rasulova (35) isimli kadın, operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kanlı pusu firarileri yakalandı! Cephanelikte AK-47 detayı...

SİLAH DEPOSU ÇIKTI

Adreste, araçta ve depoda yapılan aramalarda AK47 (uzun namlulu silah) ve bu silaha ait 2 adet tam dolu şarjör, yine bu silaha ait 228 adet toplamda 288 adet AK47 mermisi, 570 fişek (tabanca ve uzun namlulu silahlara ait), 31 sürgüsüz tabanca, bin 43 adet değişik çaplarda silah namlusu, 87 adet farklı silahlara ait şarjör, 34 tabanca üst sürgüsü, çok miktarda muhtelif tabanca parçaları, tabanca ve uzun namlulu silahlara ait birçok aksesuar malzemesi (Dürbün, el kundağı, dipçik), silah imalatında ve namlu değişiminde kullanılan birçok torna ve montaj aletleri ele geçirildi. Evde yapılan aramda ise 27.5 gram metanfetamin ve 3 pasaportun da ele geçirildiği kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Abdullah Önder İzmit, ‘kasten adam öldürme’, ‘silah imal ve ticareti’, ‘uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı’ suçlarından, Özbekistan uyruklu Nadire Rasulova, ‘silah imal ve ticareti’, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı’ ile ‘ remi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kanlı pusu firarileri yakalandı! Cephanelikte AK-47 detayı...

AK-47 NEDİR?

AK-47 veya Kalaşnikof, dünyanın en popüler silahı olarak kabul edilir. AK-47 Sovyet yapımı bir 7.62 mm piyade tüfeğidir. AK-47, Mihail Kalaşnikov tarafından tasarlanıp Kalaşnikov tarafından üretildi ve 1949 yılında Kızıl Ordu envanterine girdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...