Kamuda bürokrasiyi bitirme portalı

Kamuda bürokrasiyi bitirme portalı

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık'ın projesiyle vatandaşlar artık resmi işlemlerdeki bütün bürokratik engelleri ilk elden hükümete iletebilecek.

Bürokraside sadeleşme konusunda çalışan Başbakanlık, mevzuattaki temizliğin ardından uygulamadaki aksaklıkları da gidermek için formül üretti. Başbakanlık'ın hazırladığı "bürokrasiyle mücadele" ağıyla vatandaşlar, tapu işlemlerinden pasaporta, eğitimden ulaştırmaya kadar engelleri ilk elden hükümete iletebilecek. Hazırlanan ağ, öncelikli olarak Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'nın sitesinden kullanıma sunuldu. nbsp;"Bürokrasi ve kırtasiyeciliği azaltmak" üzere oluşturulan sistemde her ay vatandaşlara, sıklıkla başvurdukları farklı kamu hizmetleri konusundaki görüş ve önerileri sorulacak. Gelen görüş ve öneriler ay sonunda ilgili kuruma bildirilecek. İlk uygulama "engelli hizmetleri", "tapu işlemleri" ve "şirket kuruluşları" konusunda hayata geçirildi. nbsp;OĞUZHAN ŞAHİN/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...