Kampüs polisi marş marş

Kampüs polisi marş marş

GÜNDEM Haberleri

ODTÜ'de başörtülü öğrencilere uygulanan tacize Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği sert tavrın ardından hükümet, harekete geçti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) başörtülü öğrencilere uygulanan tacize Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği sert tavrın ardından hükümet, harekete geçti. Erdoğan, ODTÜ'deki provokasyonla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Üniversitelerde polisin neden görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır. Gereği yapılacaktır" demişti. Mayıs ayında yeni bir kanun taslağı hazırlanmış ve üniversite yerleşkeleri, stat ile spor salonlarına özel güvenliğin yerine polisin yürüttüğü birçok görevi üstlenecek koruma memuru alınması kararlaştırılmıştı. İstihbarat birimlerinin, üniversitelerde yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla "Gezivari" eylemler planlandığı yönündeki bilgileri de göz önüne alınarak, kararın bir an önce uygulamaya geçirilmesi benimsendi. Başbakanlık kaynakları, yeni bir kanuni düzenlemeye gerek olmadığını, idari tasarrufla gerekli adımın atılabileceğini belirtiyor.Koruma memurlarını, polisler eğitecek. Polislerin sahip olduğu birçok yetkiyi (gözaltı, yasa dışı eylemlere müdahale gibi) de kullanacaklar. ABD'deki üniversitelerde de koruma memurları görev yapıyor. Oradaki isimleri, kampüs polisi. Resmi polis olan memurların maaşını üniversite karşılıyor. nbsp;Oğuzhan ŞAHİN nbsp;ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...