Kamer Genç'e her kesimden büyük tepki

Kamer Genç'e her kesimden büyük tepki

GÜNDEM Haberleri

CHP'li Genç'in, Emine Hanım'a yönelik çirkin sataşması-na eleştiri yağdı. AK Parti, rezaleti yargıya taşıyor.

Japon Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Hanım'ın konuşmasına müdahale ederek saygısızlık yapan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e tepki yağdı. Olay sırasında müdahalede bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu tebrik eden AK Partili vekiller, CHP yönetimine Kamer Genç için disiplin sürecinin başlatılması çağrısı yaptı. Twitter'dan tepki gösteren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: "Evet böyleleri de var! Haddi yok ki bil diyelim. Seviyesi yok ki düşük diyelim. Değmez ki ismini analım" yazarken Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Emine Erdoğan Hanımefendiye dil uzatan küstah CHP vekili Kamer Genç'i şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı. Kamer Genç'e BDP ve MHP'den de tepki gelirken partisi CHP'den net bir tavır ortaya konulmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak "O gece Japon Büyükelçiliği'nin kendi gecesidir. Kimi konuşturup, kimi konuşturmayacaklarına dair takdir kendilerine aittir. O gecede bir bayanın yaptığı konuşmaya müdahale etmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu. CHP sözcüsü Haluk Koç ise, "AKP Zeyid Aslan'a ne yaptıysa CHP de Kamer Genç'e onu yapar. TBMM'nin ortasında en ağır küfrü edenler nasıl değerlendirildi? Kamer Genç küfür etmedi, sözlü bir tepkide bulundu" dedi. nbsp;
Bu arada Kamer Genç de açıklama yaparak özür dilemeyi gerektirecek bir davranışı olmadığını savundu. Genç, "Emine Erdoğan'a hakaretim olmadı. Anormal bir davranış yok" dedi. Genç, "Partimden kimse bir şey demedi. Aksine çok fazla destek var parti içinde. Ayrıca Türkiye'nin birçok yerinden arayan yüzlerce vatandaş teşekkür ediyor, desteklerini bildiriyor. Telefonlara yetişemiyorum" diyerek rezaleti savundu.
Öte yandan Emine Hanım'ın Japon İmparatoru'nun doğum günü sebebiyle verilen resepsiyonuna Japonların onur konuğu olarak katıldığı belirtildi. Japon Başbakanı Şinzo Abe'nin eşi Akie Abe 29 Ekim resepsiyonuna katıldığı için mütekabiliyet yani karşılıklılık esasına dayalı olarak Emine Erdoğan da Japon İmparatoru'nun doğum günü resepsiyonuna eşlik etti. Haber Merkezi ANKARA


AK PARTİ YARGIYA TAŞIYOR
Meclis'te AK Partili kadın milletvekilleriyle birlikte toplantı yapan AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, "Devlet büyüğünün eşine hakaret, TBMM'nin şahsiyetinin zedelendiği iddiasıyla konuyu yargıya taşımak için çalışma yapıyoruz" dedi. nbsp;Genç'ı kınayan Satır, kadın örgütleri ve Tunceli halkını da benzer tepki göstermeye davet etti.

Kim ne dedi?

Cemil Çiçek (Meclis Bşk)
Saygı kurallarını aşan bir tavır sergiledi. Bu yanlış tavrı takındığı kişinin başbakanın eşi olması önemli değil. O kadar misafirin içinde herhangi bir vatandaşa karşı da böyle bir üslupla konuşulamaz. Kınıyorum.

Fatma Şahin (AK Parti)
Uluslararası bir platformda dahi asgari nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek ülkemizin imajını zedeleyen bu kişiyi yüce milletimize şikayet ediyor, CHP yönetimini de göreve davet ediyorum.

Özcan Yeniçeri (MHP)
Ne olursa olsun, bir kadına karşı yapılan herhangi bir saygısızlığı doğru bulmak mümkün değildir. Biz Emine Erdoğan'ı Başbakan'ın eşi olmanın ötesinde, bir anne ve kadın olarak görüyoruz.

Egemen Bağış (AK Parti)
Ağız ishali olmuş bir şahıs, Sayın Başbakanımızın eşi ülkemiz adına bir görevi ifa ederken küstahça, terbiyesizce cümleler kurmuştur. CHP'nin atacağı adımı merakla bekliyorum.

Mevlüt Çavuşoğlu (AK Parti)
Kamer Genç, programda TBMM'deki çirkinliklerinden daha fazlasını sergiledi. Resepsiyonda bedava bulduğu viskilerden sarhoş olan Kamer Genç, sadece kendisini değil Yüce Meclisi de rezil etti. nbsp;

Hasip Kaplan (BDP)

Japonya Milli Günü'nde yaşanan olayları bütün boyutuyla kabul edilemez buluyoruz. Uluslararası diplomatik bir resepsiyonda asla yaşanmaması gerekirdi"

nbsp;Kamer Genç'e her kesimden büyük tepki
Dün de Meclis'i gerdi
Kamer Genç, dün Meclis Genel Kurulu'na girer girmez kendini savunmak için söz isteyerek "Ne yaptım onu söyleyeyim" dedi. Bunun üzerine AK Partililer Genç'e, "Ne yaptın? Otur yerine" diye seslendi. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da tepki gösterdi: "Bir parlamento üyesinin, Başbakanın eşine yapmış olduğu şiddeti içeren tavrını kabul etmemiz mümkün değildir."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...