Kalın'ın barış vurgusu Rusya ve Ukrayna'da manşetlere taşındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kalın'ın barış vurgusu Rusya ve Ukrayna'da manşetlere taşındı

GÜNDEM Haberleri

Bir yılı aşkın süredir devam eden Ukrayna-Rusya savaşı sıcak çatışmalarla devam ediyor. Savaşın diplomasi yoluyla sona ermesi için en yoğun çalışmaları ise arabuluculuk rolüyle Türkiye üslenmiş durumda. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamaları ise iki düşman ülkenin manşetlerine taşındı.

Karadeniz'deki savaş sıcak çatışmalara devam ediyor. Rusya'nın saldırılarına Ukrayna, Batı'dan aldığı destekle karşılık veriyor. Ufukta barış görünmezken Türkiye diplomatik yollarla iki düşman ülkeyi barış masasına oturtmak için gayretlerini sürdürüyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Rusya Ukrayna'nın doğudaki 'son kalesi' konumundaki Bakhmut'u ele geçirmek için tüm gücü ile saldırırken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamaları Moskova ve Kiev'de gündem oldu.

'Rusya'nın Batı ile anlaşması Ukrayna ihtilafını sona erdirmenin anahtarı' başlığını atan Russia Today (RT) 'İbrahim Kalın, devam eden düşmanlıkların Moskova ile Batı arasındaki daha geniş bir 'Soğuk Savaş 2.0' açmazının bir parçası olduğunu belirtti' denildi.

Haberde Kalın'ın 'Bu savaş konumsal kazanımlarla değil, iki küresel blok arasında yeni bir güvenlik anlaşmasıyla sona erecek' ifadesine yer verildi. Haberde 'Kalın savaş yanlısı olduğu iddia edilen aktörlerin isimlerini vermeden, 'Büyük güçler bu savaşın devam etmesini istiyor' diye ekledi' ifadelerine yer verildi.

"TÜRKİYE ARABULUCU ROLÜ ÜSTLENDİ"

Türkiye'nin barış çabalarında oynadığı önemli role vurgu yapılan haberde şu ifadelere yer verildi; 'Rusya ile Batı arasındaki daha geniş ihtilafın ortasında, Ankara'nın sürmekte olan düşmanlıkların erken dönemlerinde Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerine ev sahipliği yapmasıyla, Türkiye arabulucu rolünü üstlendi.' Kalın'ın açıklamalarına geniş yer veren Kyiy Post ise 'Ukrayna'daki savaşın Ukrayna ile Rusya arasında bir çatışma değil, Rusya ile Batı arasında yeni bir Soğuk Savaş olduğunu iddia etti' dedi.

Kalın, Nisan ayında Moskova'yı ziyaret ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiğini hatırlatan Ukraynalı gazete 'Erdoğan'ın temsilcisi, Ukrayna'daki olayları “Kremlin'in kazandığı” yeni bir Soğuk Savaş'a benzetti' yorumunda bulundu.

"Kalın, tarafların müzakere istekliliği konusundaki şüphelerini de dile getirdi' denilen haberde şu ifadeye yer verildi; 'Kalın savaşın iki küresel blok arasında yeni bir güvenlik anlaşmasıyla sona ermesi gerektiğini öne sürdü."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Hürriyet gazetesi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...