Kalın giyinin, montları ve botları hazırlayın! Kar, sağanak ve fırtına için 32 kente uyarı (25 Kasım 2022 hava durumu)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kalın giyinin, montları ve botları hazırlayın! Kar, sağanak ve fırtına için 32 kente uyarı (25 Kasım 2022 hava durumu)

GÜNDEM Haberleri

Montları ve botları hazırlayın, kalın giyinin. Bol yağışlı döneme giren Türkiye'de sıcaklıklar mevsim normalleri altına düşüyor, birçok bölgede karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Bugün Trakya dışında yurdun genelinde sağanak beklenirken, yarın ise bu yağışlar İç Anadolu'da kara dönüşecek, Akdeniz'de hava güneşli olacak. İstanbul'da ise sıcaklıklar 7-8 derece birden düşecek, Kasım sonu havalar daha da soğuyacak. 25 Kasım 2022 hava durumu tahmin raporunu açıklayan Meteoroloji, önümüzdeki günlere dair bilgi verdi. Hava nasıl olacak? İşte detaylar...

Kış geliyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri hava soğuk olacak. Türkiye'nin girdiği bol yağışlı dönem devam edecek. İstanbul ve Marmara çevresinde ise sıcaklıklarda keskin düşüş yaşanacak. 25 Kasım 2022 hava durumu tahmin raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 32 kenti sarı ve turuncu kod ile uyardı, birçok kentte karla karışık yağmur ve kar görüleceğini açıkladı. Mevsim normallerinin altına düşen sıcaklıklar birkaç gün daha devam edecek, hafta sonu yurt genelinde hava yağışlı ve kapalı olacak. İşte il il hava durumu raporu...

25 KASIM (BUGÜN) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre; yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneydoğusunun yüksekleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu (Şanlıurfa hariç) ile Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Giresun çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Elazığ, Malatya’nın güneyi, Adıyaman, Diyarbakır’ın kuzey ve güneyi, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Siirt çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Kalın giyinin, montları ve botları hazırlayın! Kar, sağanak ve fırtına için 32 kente uyarı (25 Kasım 2022 hava durumu)
25 Kasım 2022 hava durumu tahmin haritası

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ ALTINDA

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esecek.

32 KENTE SARI VE TURUNCU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 32 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunarak bu kentlerde yaşayanların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmasını istedi.

Meteoroloji Adana için turuncu kodlu uyarıda bulunurken, Adıyaman, Amasya, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Niğde, Ordu, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu uyarı yaptı. 

Kalın giyinin, montları ve botları hazırlayın! Kar, sağanak ve fırtına için 32 kente uyarı (25 Kasım 2022 hava durumu)
26 Kasım 2022 hava durumu tahmin haritası

"HAVALAR 7-8 DERECE DAHA SOĞUYACAK"

Sosyal medya hesabından hava durumuna dair yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Kerem Ökten, bugün ve hafta sonu için önemli uyarılarda bulundu. "Türkiye bol yağışlı bir döneme girdi ve devam edecek" diyen Ökten, "Durgun geçen havalar hareketlendi. Az kaldı demiştik. Kuraklık ülke genelinde son buluyor. Kar yağışları da Kasım ayında olması gereken yerlerde etkili. Aralık ayında bizi sürprizler bekliyor" ifadelerini kullandı.

"Kış geliyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri hava soğuk olacak" diyen Ökten, "Mont ve botları hazırlayın demiştik. Kasım sonu daha soğuk. Aralık başı ise daha da soğuk havalar etkili olacak" dedi.

Ökten, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul ve Marmara bölgesinde sıcaklıklar 7-8 derece daha soğuyacak. Cuma, Cumartesi ve Pazar havalar soğuk. Kalın giyinin. Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar tekrar yükselişe geçecek. Çarşamba gününden itibaren tekrar düşüş başlıyor...

Cumartesi sabahı Samsun açıklarında, öğleden sonra tüm Doğu Karadeniz açıklarında, Akşam ise özellikle Trabzon, Rize, Artvin ve Batum açıklarında rüzgâr çok kuvvetli. Batum açıklarında risk çok yüksek. Cumartesi günü ve gecesi balığa çıkmayın. Pazar sabahına kadar devam edecek..."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...