Kahramanmaraş’taki STK’lar “EVET” diyor

Düzenleyen:
Kahramanmaraş’taki STK’lar “EVET” diyor

GÜNDEM Haberleri

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak olan Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, toplu açılış töreni ve miting için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Başkan Erkoç; “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da coşku ile Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. Tüm önlemleri aldık” şeklinde konuştu. 151 sivil toplum kuruluşu(STK) da anayasa değişikliğine dair referandumda ‘’Evet’’ oyu kullanacaklarını açıkladı.
151 STK adına açıklamayı yapan Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Avukat Yusuf Bülbül, Türkiye’nin çok kritik günlerden geçtiğini belirterek, “Hemen yanı başımızda haritalar değiştiriliyor. Ümmetin son kalesi Türkiye küresel saldırılarla karşı karşıya. 15 Temmuz’da bunu başaramadılar, inşallah bundan sonra da başaramayacaklar” diye konuştu. 
Türkiye’de darbelerin bayram olarak kutlandığı günleri hatırlatan Bülbül özetle şunları kaydetti: “1960’da Menderes’i asanlar, 27 Mayıs’ı demokrasi bayramı olarak kutladılar. 1961’deki Cumhurbaşkanlığı sürecinde siyasi parti liderleri bir odaya sokuldu ve ‘aday çıkaramazsınız’ denildi. Cumhurbaşkanlığına aday olan Prof. Ali Fuad Başgil silah tehdidiyle senatörlükten istifa ettirildi. Bu millet 115 defa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıp, Cumhurbaşkanı seçemeyen Meclis’i gördü. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer’in Başbakan Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattığı günleri de yaşadık. Türkiye’nin artık bu darbe anayasalarından bir an önce kurtulması gerekiyor. 
Bizler Kahramanmaraşlı sivil toplum örgütleri olarak biliyoruz ki, güçlü bir Türkiye’ye, istikrarlı bir Türkiye’ye, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye’ye karşı düşmanlar iş birliği içinde yeni anayasaya “hayır” diyor. İşte onlar “hayır” dediği için biz “evet” diyoruz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...