Kahramanmaraş’ta kağıt fabrikasında yangın 20 saat sonra kontrol altında! 30 bin ton kağıt kül oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde bir kağıt fabrikasında çıkan yangın büyüdü ve yardım istenmesi üzerine devreye Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü girdi. Orman yangınlarına müdahale eden helikopter fabrikadaki yangın için havalandı ve havadan müdahale başladı. Yangında şu ana ana kadar 30 bin ton atık kağıdın yandığı öğrenildi. Havadan ve karadan müdahale edilen alevler 20 saat sonra kontrol altına alındı.

Türkoğlu ilçesi Kılılı Mahallesi'nde bulunan bir kağıt fabrikasının atık kağıt bölümünde yangın çıktı. Fabrika çalışanlarının haber vermesi üzerine olay yerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

HAVADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangının büyümesi üzerine Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yardım istendi. Orman yangınlarına müdahale eden helikopter de havadan müdahaleye başladı. Ekipler yangının etrafa sıçramaması için büyük çaba harcarken, olay yerine gelen polis ekipleri yangının nasıl çıktığını belirlemek üzere inceleme başlattı.

30 BİN TON ATIK KÜL OLDU

Havadan helikopter yardımı ile müdahale edilen yangında şuana kadar 30 bin ton atık kağıdın yandığı öğrenildi. Yangında alevler metrelerce yükseğe çıkarken, dumanlar ise adeta gökyüzünü kapladı. Yangının görgü tanığı bir vatandaş, “Ben, yan fabrikada çalışıyordum işten çıktığımda bu fabrikanın yandığını gördüm. Helikopterle müdahale ediliyor” ifadelerini kullandı.

20 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 21 araç, 61 personel, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopter, 2 arazöz, 3 su tankı, 20 personel ve çeşitli iş makineleriyle yapılan müdahale sonucu yaklaşık 20 saat sonra kontrol altına alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...