Kahramanmaraş ve Bursa’da orman yangını: Alevler evlere sıçradı

- Güncelleme:
Kahramanmaraş ve Bursa’da orman yangını: Alevler evlere sıçradı

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi ve Bursa’nın Uludağ eteklerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen yangın ve Bursa’daki yangın yaklaşık bir saat süren havadan ve karadan çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Kılavuzlu mevkisi Kazma Bağları bölgesindeki ormanlık arazide yangın çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangına ihbar üzerine çok sayıda ekip sevk edildi. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayılan yangın, bölgede bulunan evlere de sıçradı. O anları kayıt altına alan vatandaşlar, büyük korku yaşadı. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

KAHRAMANMARAŞ YANGINI KONTROL ALTINDA

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına ekipler, 5 helikopter, 2 uçak, 24 arazöz ve 120 personelle müdahale etti. Çıkan yangında 6 hektarı ormanlık alan, 15 hektarı bağ ve bahçe alanı olmak üzere 21 hektarlık alan zarar görürken, ekipler soğutma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aynı zamanda alanda bulunan birçok arı kovanının yangında zarar gördüğü bildirildi.
Yangın ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kahramanmaraş ve Bursa’da orman yangını: Alevler evlere sıçradı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada “Hepimize geçmiş olsun Kazma Bağları mevkii dediğimiz Çatal Çam alanında orman yangını söz konusu. Burası vatandaşlarımızın bağ evlerinin yoğun olduğu bir bölge. Şuan için havadan ve karadan yangına müdahale ediliyor. Havadan 5 helikopter 2 uçak ile yoğun şekilde müdahale ediyoruz. Yerden de hem itfaiye, hem orman teşkilatımız ile yerelden özel sektörden destekle birçok arazöz müdahale ediyor. Buranın arazisi engebeli ve sokaklarında çok dar olması nedeniyle her yerden müdahale etme şansımız yok ama havadan daha çok karadan müdahale edilemeyen yerlere müdahale ediyoruz. Şuan için belli bir noktaya geldi inşallah hava şartlarında bir değişiklik olmaz ise birkaç saate kontrol altına almayı hedefliyoruz. İlimizde hava 41 derece ve nem çok düşük. Yangın ile ilgili iklim şartlarını yaşıyoruz. Dolayısı ile bundan kaynaklı mütevellit bir orman yangını. Ancak neden kaynaklı olduğu henüz tespit edilemedi, çalışmalarımız devam ediyor. Soruşturmalar devam ediyor. Arkadaşlarımızın gayreti yangını kontrol altına alıp soğutma çalışmalarına devam etmek.” dedi.

BURSA’DA ORMAN YANGINI

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Uludağ'ın eteklerindeki Balabancık Mahallesi'nin ormanlık alanında, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ve Bursa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına karadan müdahale ederken ulaşımın güçlükle sağlanması üzerine havadan destek talep edildi. Yangın söndürme helikopterleri de çalışmalara katıldı.

Kahramanmaraş ve Bursa’da orman yangını: Alevler evlere sıçradı

Yaklaşık bir saat süren havadan ve karadan çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgede soğutma çalışması sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...