'Kahraman milletimiz destanını yazıyor'

Düzenleyen:
'Kahraman milletimiz destanını yazıyor'

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazdıkları anı defterleri kitap hâline getirilerek sonraki nesillere aktarılacak

Beyoğlu Belediyesi, hain darbe girişiminin ardından, vatandaşların yaşadıklarını aktarması için “Millet destanını yazıyor” sloganıyla Taksim’de anı defterleri açtı. Anıların sığmadığı defterlerin sayısı bir süre sonra 27’ye ulaştı. Okuyanların zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı anılar, gelecek nesillere ışık tutması için belediye tarafından kitaplaştırılacak. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yetişkinlerin duygularını yazmalarını, çocukların ise içlerinden geleni çizmelerini sağladık. Ortaya bu hatıra defterleri çıktı. Bunlar tarihe ışık tutacak yazılardır. Anı defterlerimizde insanların gerçek hissiyatları var. Bu duyguları, bir sosyoloji grubuna analiz ettiriyoruz. Yazılanlar, geleceğin Türkiye’sinin demokrasisi ve halkın iradesine sahip çıkması açısından kanıt olacak” dedi. Çalışmanın muhteviyatıyla ilgili bilgiler de veren Demircan, ‘’Elimizde kaç kitap olacak bu henüz kesin değil. Ancak en azından önümüzdeki yıl 15 Temmuz’da eserlerin hazır olmasını planlıyoruz’’ şeklinde konuştu.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...