'Kafkametler'in kayıp mürettebatından 24 gündür iz yok

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
'Kafkametler'in kayıp mürettebatından 24 gündür iz yok

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Zonguldak'ta 19 Kasım'da yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle batan kuru yük gemisi 'Kafkametler'in kayıp 7 kişilik mürettebatından 24 gündür tek bir iz bile yok. Dalgıçlar bölgeyi didik didik ararken, geminin söküm çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da şiddetli fırtına çıkmış, Türk bayraklı 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisi mendireğe çaprtıktan sonra batmıştı. Kayı 7 kişilik mürettebatın arama çalışmaları ise 24 gündür karadan, havadan ve denizden sürdürülüyor. 

Deniz Üs Komutanlığı personeli, botla liman içinde kıyı kesimlerini tararken, Sahil Güvenlik ekipleri de liman içinde ve dışında arama yapıyor.

NENE HATUN GEMİSİ DE DEVREDE

Çalışmalara, her türlü hava şartları ve dünyanın tüm açık denizlerinde görev yapabilecek niteliklere sahip Nene Hatun gemisi de destek veriyor. Suyun balçık ve kumla kaplı olmadığı bölgede, geminin yaşam alanlarına girebilecek her yerde arama yapan dalgıçlar, dış ve iç mendirek ile mağara ve mağaracıklarda çalışma yürütüyor. Deniz yüzeyi karadan da ekiplerce gözetleniyor.

'Kafkametler'in kayıp mürettebatından 24 gündür iz yok

SÖKÜM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Öte yandan Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde geminin yerinde söküm çalışmalarına başlanacağı öğrenildi. Geminin parçalanarak karaya çıkarılması ve karada arama çalışmalarına devam edilmesi planlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım'da Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıkarken askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan 5'inin cesedine ulaşılmıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...