Kafasını çarptı deha oldu

Kafasını çarptı deha oldu

GÜNDEM Haberleri

ABD'de babasının mobilya dükkanında çalışan liseden terk Jason Padgett isimli adamın hayatı, saldırı sonucu kafasına aldığı darbeyle değişti.

12 sene önceki darbe sonucu beyninde tahribat meydana gelen adam matematik dehası oldu. nbsp;13 Eylül 2002'de bir silahlı soygun teşebbüsü sırasında kafasına aldığı darbe sonrasında Padgett'te matematik ve fiziğe karşı büyük bir merak başladı. Adamda savant sendromu denilen ve son derece nadir görülen bir durum var. Bir zamanlar normal olan insanlar beyin tahribatı sonunda nbsp;bu sendromla matematik, fizik, sanat ve müziğe karşı büyük yetenekler haline gelebiliyorlar. nbsp;Padgett, yaşadığı inanılmaz hayat hikayesiyle ilgili olarak "Beyin Yaralanması Beni Nasıl Matematik Harikası Yaptı" ismiyle kitap yazdı. nbsp;Saldırı sonrasında bir gece hastanede kalıp taburcu olan adam ertesi gün kendisini bambaşka bir halde bulmuş. Matematiğe, fiziğe ve geometriye merak saran adam en girift problemleri bile kolayca çözmeye başlamış. Padgett, resme karşı hiç yeteneği olmamasına rağmen son derece detaylı geometrik modeller çizmeye başlamış. nbsp;Dünyada savant sendromu teşhisi konmuş sadece 40 kişi var. Adam işte beyin tahribatı sonucu daha zeki hale gelen bu 40 kişiden biri. Çekilen MR'larda Padgett'in beyninin sol tarafının çok daha aktif olduğu tespit edildi. Darbe sonrasında Padgett'in beyninin sol tarafına nörotransmiter denilen sinir ileticilerinin akın ettiği ve bunun da beynin yapısını tamamen değiştirdiği ifade ediliyor.
Padgett hatıralarında, herkeste gizli bir deha olduğunu ifade ediyor ve nbsp;"Benim başıma gelen herkesin başına gelebilir" diyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...