Kadıköy'de teröristler için yürüyen iki kişi tutuklandı

Düzenleyen:
Kadıköy'de teröristler için yürüyen iki kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Kadıköy'de terör örgütü adına izinsiz yürüyüş yapan 70 kişiden 23'ü hakkında adli işlem yapıldı. İki kişi ise tutuklandı.

İstanbul Kadıköy Serasker Caddesi'nde toplanan ve terör örgütü PKK lehine slogan atan gruptakiler yürümek istemişti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirtip, gruba dağılması yönünde uyarılarda bulunmuştu. Bunu rağmen yürümek isteyen ve çeşitli sloganlar atanlara müdahale eden polis, 70 kişiyi gözaltına almıştı.

İstanbul Valiliği de polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti.

70 kişiden 45'i haklarında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapılıp emniyetten serbest bırakıldı. Şüphelilerden 25'i sağlık kontrolünün ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık, 23 şüpheliye "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla işlem yaptı. Bu kişiler adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Polis memurlarına fiili saldırıda bulundukları iddia edilen İ.T. ile K.T ise "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. İkili tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...