Kaçması için Alman siyasetçi aracı olmuş

Düzenleyen:
Kaçması için Alman siyasetçi aracı olmuş

GÜNDEM Haberleri

FETÖ yönelik soruşturmalar sebebiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve son olarak ABD’nin New Jersey eyaletinde görüntülenen Ekrem Dumanlı’nın kaçışıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Eski Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Dumanlı’nın Türkiye’den yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmasından bir süre sonra Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Almanya Büyükelçiliğiyle temasa geçerek sığınma hakkı elde etmeye çalıştığı ancak buna olumsuz cevap aldığı öğrenildi.
Dumanlı için, Türkiye kökenli üst düzey bir Alman siyasetçinin de devreye girdiği ve Alman makamlarından ricacı olduğu ancak bu girişimlerin de netice vermediği ifade edildi.
Almanya’nın Sofya Büyükelçiliği yetkilileri, uluslararası hukuk ve ulusal mevzuat uyarınca, büyükelçilik tarafından Dumanlı’ya burada “diplomatik sığınma” imkânı verilmesinin söz konusu olamayacağını, iltica başvurusunu ancak Almanya’da yapabileceğini aktardı.
Dumanlı’nın pasaportunda Fransa tarafından verilmiş Schengen vizesi bulunduğu ve bu vizeyle Avrupa’da yolculuğuna devam ettiği öğrenildi. Ekrem Dumanlı hakkında “futbolda şike kumpası” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” davalarının da aralarında olduğu çok sayıda soruşturma sebebiyle yakalama kararı bulunuyor. Dumanlı, ABD’deki görüntülerinin medyaya düşmesinin ardından Twitter’dan bir açıklama yaptı, “Tabii ki uzayda değilim, dünyanın pek çok ülkesine gidip geliyorum” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...