Kaçırılan Türk pilotlarıyla ilgili üst düzey görüşme

Kaçırılan Türk pilotlarıyla ilgili üst düzey görüşme

GÜNDEM Haberleri

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ve yeni göreve başlayan ABD'in Beyrut Büyükelçisi David Hale'i kabul etti

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ve yeni göreve başlayan ABD'in Beyrut Büyükelçisi David Hale'i kabul etti. Başkent Beyrut'taki İçişleri Bakanlığı binasında Şerbil ve Özyıldız arasında gerçekleşen görüşmede, Lübnan'da 9 Ağustos'ta, İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelinden Murat Akpınar ve Murat Ağca adlı 2 Türk pilotun kaçırılmasına ilişkin gelişmeler ele alındı. Özyıldız, yaklaşık yarım saat gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapmadan bakanlıktan ayrıldı. Şerbil-Hale görüşmesinin ardından bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise ABD'nin dün "aciliyeti olmayan personelin ve ailelerinin Lübnan'dan çekilmesi" kararının ele alındığı belirtildi.
Görüşmede ayrıca, sosyal, ekonomik ve güvenlik açısından Suriye sığınmacılar konusuna değinildiği ve sığınmacıların ülkeye olan yükünün hafifletilmesi için uluslararası toplumun yapacağı yardımların öneminin vurgulandığı kaydedildi.
Açıklamada, Şerbil'in, "Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, terörizmle mücadele etmek amacıyla diplomatik misyonların korunması için bir dizi önlem aldı" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...