Kabinede ana gündem bayram tatili

Düzenleyen:
Kabinede ana gündem bayram tatili

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 8’inci kez telekonferans yöntemiyle yapılacak kabine toplantısında normalleşme süreciyle ilgili yeni tedbirler masada olacak.

Damla Peker ANKARA 

Toplantıda, ilk günü pazar gününe (24 Mayıs) denk gelen Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı karara bağlanacak. Erdoğan konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası ulusa sesleniş şeklinde kamuoyu ile paylaşacak.

BAZI İLLERE YASAK KALKIYOR 
Toplantıda, seyahat kısıtlamaları da gündeme gelecek. İlk etapta 7, geçtiğimiz hafta ise 9 ilde seyahat kısıtlaması kaldırılmıştı. Toplantıda 9 ilde yaşanan son duruma ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bilgilendirme yapacak. Kısıtlamanın sürdüğü 15 il ile ilgili son verilerin değerlendirilip bazı illerin de seyahat yasağı kapsamından çıkarılması bekleniyor.
Toplantının diğer bir gündem maddesi ise 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı olacak, yapılan sunumlar ışığında sonuçlar tek tek ele alınacak. Toplantıda koronavirüs salgının ekonomiye etkisi de görüşülecek. Ekonomi alanında atılacak ilave adımlar, vatandaşlar için yeni destek ve teşvik paketleri değerlendirilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...