Kabine yoğun gündemde toplanıyor

Düzenleyen:
Kabine yoğun gündemde toplanıyor
GÜNDEM Haberleri

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantının ana gündemi Doğu Akdeniz’de gelişmeler olacak. NATO’nun Yunanistan ve Türkiye arasında gerilimi düşürmek için başlattığı girişimler de değerlendirilecek.

Toplantıda Libya’daki gelişmeler de masaya yatırılacak. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Libya’nın İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile yaptığı görüşmeyle ilgili kabine üyelerini bilgilendirecek. Bir diğer önemli başlık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği ‘idam cezası’ tartışması olacak. Kabine üyeleri, idam cezasıyla ilgili görüşlerini aktaracak. Yine, Avukatlık Kanunu’nda avukatların meslekten çıkarılmasıyla ilgili yapılması planlanan yeni düzenleme de gündeme gelecek.
Toplantıda vaka sayılarının yeniden artmasının ardından, koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında alınması muhtemel yeni tedbirler de konuşulacak. Ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın artan vaka sayılarına ilişkin il bazında kabine üyelerine bir sunum yapması, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da okullarda alınan tedbirlerle ilgili ayrıntılı bilgi vermesi bekleniyor. Ebru Karatosun ANKARA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...