Kabine yarın toplanıyor: Bakan Bozdağ 'başörtüsü' sunumu yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
- Güncelleme:
Kabine yarın toplanıyor: Bakan Bozdağ 'başörtüsü' sunumu yapacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda Bakan Bozdağ, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili bir sunum yapacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından duyurduğu ve ardından Meclis'e sunduğu 'başörtüsü kanun teklifi'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrı üzerine Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğüne teknik çalışma yapılması talimatı veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başta olmak üzere hukukçu grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile bir araya geldi.

Edinilen bilgilere göre Bakan Bozdağ başkanlığında yürütülen başörtüsüne yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışmalarda sona gelinirken, Anayasa hukuku profesörleriyle dün görüşen Bozdağ'ın bugün de TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinin teklif taslağı hakkındaki görüşlerini aldığı öğrenildi. 

BAKAN BOZDAĞ SUNUM YAPACAK

Bakan Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmalarına yönelik tüm çalışmalar ile kanun teklifi taslağına ilişkin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda sunum yapacak.

Kabine'deki değerlendirmelerin ardından başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine son şeklinin verilerek Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...