Kabine gündemi başörtüsü: Masada yeni anayasa var

- Güncelleme:
Kabine gündemi başörtüsü: Masada yeni anayasa var

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığının başörtüsünü de içine alan anayasa değişikliği ile ilgili teknik çalışmalarında sona gelindi. Hukukçu vekillerle istişarelerini sürdüren Bakan Bozdağ da bugün kabinede bir sunum yapacak.

EMRAH ÖZCAN

Cumhurbaşkanlığı kabinesi yoğun gündemle bugün Beştepe’de toplanıyor. Kabinenin gündeminde yeni anayasa çalışmaları ve sosyal konut projeleri kapsamında sayıları artırılacak olan arsa satışları var. Ekonomideki gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda iç ve dış politikaya dair sıcak başlıklar da yer alacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ve daha sonra CHP tarafından kanun teklifi olarak Meclis’e sunulan başörtüsü teklifine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı anayasa değişikliği çağrısı da kabinede geniş yer bulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım” çağrısı üzerine Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğüne teknik çalışma yapılması talimatı veren Bakan Bozdağ, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başta olmak üzere hukukçu grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Önceki gün Anayasa hukuku profesörleriyle görüşen Bozdağ’ın dün de TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinin teklif taslağı hakkındaki görüşlerini aldığı öğrenildi. Bakan Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmalarına yönelik tüm çalışmalar ile kanun teklifi taslağına ilişkin bugün Kabine Toplantısı’nda sunum yapacak. Kabinedeki değerlendirmelerin ardından başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine son şeklinin verilerek Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın kabine üyelerini Çekya’nın Başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ndeki temasları hakkında bilgilendirmesi bekleniyor. Zirvede; Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Lideri Nikol Paşinyan’ı kabul etmiş, görüşme Türkiye-Ermenistan arasında 13 yıl sonra liderler düzeyindeki ilk görüşme olarak kayda geçmişti. Görüşmenin detayları kabinede değerlendirilecek.

1 MİLYON ARSA MÜJDESİ

Katıldığı bir canlı yayın programında Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesi kapsamında satılacak arsa sayılarının 1 milyona çıkarılacağının müjdesini vermişti. Kabinede konuyla alakalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da bu konuda bir sunum yapacağı öğrenildi. Kabinede ayrıca Ege›de Yunanistan›la yaşanan gerilim, Rusya-Ukrayna savaşı, yurt içi ve sınır ötesi terör operasyonları ile ekonomi başlıklarının ele alınması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...