‘Jet imam’lara izin verilmeyecek

‘Jet imam’lara  izin verilmeyecek

GÜNDEM Haberleri

Antalya Müftüsü Osman Artan: Trafikte araba kullanırken kurallara uyulmadığında tehlike olduğu gibi hızlı namaz kıldırmada da ibadetin kabulü noktasında tehlike var.

Ramazan hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Antalya Müftüsü Osman Artan, hızlı teravih namazı kıldırılmasına karşı uyarılarda bulundu. Artan “Namazın da kaideleri var. Ramazanda bazen istemediğimiz hâlde namazın kurallarına riayet etme konusunda her sene olduğu gibi hassasiyetimiz devam edecek. Halk arasında ‘jet imam’ diye tabir edilen ve ‘ne kadar hızlı kıldırırsa o kadar fazla cemaatin geldiği’ gibi bir intiba oluşan camilerimiz takip altındadır. Kesinlikle böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Biz spor yapmıyoruz. Teravih namazı ve ibadetlerimiz Allah’ın emridir. Farzı, sünneti her şeyiyle beraber kılmak gerekiyor” dedi. Namazın şartlarına uymak zorunda olduklarını ifade eden Artan “Nasıl ki trafikte araba kullanırken kurallara uymadığımızda her zaman tehlike varsa ibadetlerde de o ibadetin kabul olup olmama noktasında hızlı namaz kıldıranların bu tehlikesi var” diye konuştu. Şehirde ramazanda imamsız hiçbir caminin olmayacağını, yayla camilerine de görevlendirme yaptıklarını aktaran Artan, Antalya’nın turizm şehri olduğunu hatırlatarak, talep gelmesi hâlinde otellere de görevlendirmeler yapacaklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...