Japon mühendisten ezber bozan sözler! İstanbul’da 7.5 şiddetindeki depreme dayanacak ilçeleri açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Japon mühendisten ezber bozan sözler! İstanbul’da 7.5 şiddetindeki depreme dayanacak ilçeleri açıkladı
GÜNDEM Haberleri

32 senedir Türkiye'de yaptığı çalışmalar ile tanınan Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yüksek İnşaat Mühendisi “İstanbul'un bu ilçelerinde 7.5 deprem olsa da büyük problem olmaz” diyerek ezber bozdu.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından gözler İstanbul’a çevrildi. Japon Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki katıldığı canlı yayında İstanbul’u analiz etti. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yüksek İnşaat Mühendisi İstanbul depremine dair “Depremin şiddeti 7.5 olsa bile güçlendirme yapılan Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer, Beşiktaş gibi bölgelerde problem olacağını düşünmüyoruz” dedi.

Japon mühendisten ezber bozan sözler! İstanbul’da 7.5 şiddetindeki depreme dayanacak ilçeleri açıkladı

JAPON BİLİM İNSANLARI ARACILIĞIYLA GÜÇLENDİRMELER YAPILDI

İstanbul'da 1. ve 2. köprüde güçlendirmeler yapıldığı aktaran Moriwaki “İstanbul'un bazı ilçelerinde de Japon bilim insanları aracılığıyla güçlendirmeler yapıldı. Beşiktaş, Sarıyer, Ataşehir bu ilçeler güçlendirildi. Marmara Bölgesi genelinde deprem bekleniyor ama güçlendirme yapılan yerlerde hasar beklendiği kadar kötü olmayacak. Depremin şiddeti 7.5 olsa bile güçlendirme yapılan Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer, Beşiktaş gibi bölgelerde problem olacağını düşünmüyoruz" dedi. 

BURSA VE BİNGÖL’E DİKKAT

Yoshinori Moriwaki, "Yalova merkez, Yalova'nın sahil ilçesi olan Çınarcık ve Bursa riskli. Osmangazi Köprüsü ise 7.9 şiddetindeki depreme bile dayanıklı! O köprü deprem göz önünde bulundurarak yapıldı. Doğu Anadolu fay hattı bu kadar kırılmaya başladı bundan sonra neresi diye düşünüyoruz. Hatay'da hasar oldu ama fay hattı daha kırılmadı. Kahramanmaraş'a kadar kırdı. Hatay'dan sonra güneye gelen Kuzey Kıbrıs'a giden bir fay hattı var. Elazığ'da da bir fay var. Bingöl'den batıya uzanan fay hattında da tehlike var. Muş, Bitlis, Van... 2011'de Van'dan sonraki fay hattı kırıldı. Muş, Bitlis tarafında da deprem bekleniyor. Sonra da Marmara Depremi bekleniyor.
İzmir'deki fay hattı geçtiğimiz depremde kırıldı. İzmir'de yoğun bir deprem beklemiyoruz. Deprem geliyorsa da etkisinin düşük olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...