İzmir'de zam görüşmeleri tıkandı, sendikalar greve gidiyor

İzmir'de zam görüşmeleri tıkandı, sendikalar greve gidiyor

GÜNDEM Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK arasında yapılan 'zam' görüşmelerinden sonuç çıkmayınca sendikalar grev kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Hakem kurulunun belediyenin zamteklifini kabul etmesi üzerine, sendikalar grev kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK arasındaki toplu iş sözleşmesiyle ilgili görüşmelerde anlaşmaya varılamadı. Görüşmelerin devam ederken hakem kurulu, akşam saatlerinde kararını açıkladı. İşçilerin yüzde 30'luk zam isteğine karşın, belediyenin 16 Mart'ta gönderdiği zam oranları kabul edildi. Böylece, en yüksek maaştan en düşük maaşa sırasıyla yüzde 8, 10 ve 12 oranında zam yapıldı. Kararın ardından sendikalar greve gideceklerini duyurdu. nbsp;Sabah 04.00'te başlayacak greve 7 bin 500 işçinin katılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...