İzmir'de toplu ulaşım 4 günde milyonluk zarar

İzmir'de toplu ulaşım 4 günde milyonluk zarar

GÜNDEM Haberleri

"Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğim" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kalesi, sadece 4 günde milyonlarca lira zarara imza attı.

7 Haziran seçimlerine yönelik "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğim" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kalesi, sadece 4 günde milyonlarca lira zarara imza attı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi yönetmek için örnek gösterdiği İzmir'de vatandaşın derdi bitmiyor. CHP'li İzmir Belediyesi'nin çöpleri toplamaması sebebiyle kötü koku ve cadde boyu çöp yığınlarına maruz kalan halk isyan etmişti. Ardından geçtiğimiz haftalarda kısa süre yağan yağışların alt yapı yetersizliği sebebiyle sele dönüşmesiyle boğulma tehlikesi geçiren İzmirli adeta çileden çıkmıştı. Son olarak CHP'li İzmir Belediyesi 6 ay önceden belli olan kart değişikliği için gerekli tedbirleri almayınca 1 Haziran'da yola çıkan öğrenci okuluna, vatandaş ise işine yetişemedi. Belediye'nin alması gereken basit önlemin faturası ise ağır oldu.

ULAŞIMDA SINIFTA KALDI

Yıllar boyu süren metro projesini bitirememesi ve toplu taşıma sistemini oturtamamasıyla bilinen CHP'li İzmir Belediyesi son sınavında da çuvalladı. Kriz Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elektronik kart sistemini işleten firmayı değiştirmesiyle başladı. Çözülemeyen sorun nedeniyle birçok yerde turnikeleri kaldırarak hemen hemen tüm İzmirliler ücretsiz taşındı. Ulaşımın ücretsiz olması bir yandan vatandaşa yaramış gibi gözükse de diğer taraftan da kamuyu büyük bir zararla karşı karşıya bıraktı. Kriz nedeniyle ilk 4 günlük zarar 12 milyon TL'yi buldu.

FATURAYI KİM ÖDEYECEK?

Milyonlarca liraya mâl olan zarar, beraberinde soru işaretlerini de getirdi. Belediyenin türlü skandalları sebebiyle defalarca mağdur olan İzmirli'nin en büyük korkusu ise oluşan zararın ulaşıma yapılacak zam ile giderilmesi ihtimali. Yaşanan kriz ardından sosyal medyada tepki gösteren vatandaşlar "Faturayı Kocaoğlu ödesin" şeklinde paylaşımlarda bulundu.

İZMİR GİBİ YÖNETECEĞİZ

5 gündür süren bu skandal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran seçim çalışmaları sırasında söylediği sözleri hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "CHP iktidara gelirse ülkeyi yönetemez, dolar fırlar, faizler yükselir diyorlar. 75 milyona sesleniyorum, İzmir'e bakacaksın. CHP'nin olduğu ana kentler nasıl yönetiliyorsa ülkeyi öyle yöneteceğiz" demişti.

Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...