İzmir'de sürpriz yok Binali Yıldırım aday

İzmir'de sürpriz yok Binali Yıldırım aday

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, İzmir'i başarılı bakan Binali Yıldırım ile CHP'den almayı hedefliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de düzenlenen AK Parti aday tanıtım toplantısında 12 ilin başkan adayını daha açıkladı. İzmir adayı beklendiği gibi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olurken Başbakan Erdoğan İzmir'i Ege'nin incisi yapacaklarını söyledi. İzmir'e 11 yıl içinde 21 milyar liralık yatırım ve destek sağladıklarını 2011 yılında da İzmir için 35 proje açıklandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Devam edenlere hız verdik, yenilerine başladık. Konak Tüneli'nin temelini attık, 2014'te tamamladık. Ankara-İzmir hızlı treninin ilk adımı atıldı. İzmir için aynı zamanda banliyö sistemini geliştiriyoruz. İZBAN'ı Selçuk, Torbalı, Bergama'ya kadar uzatıyoruz. İzmir'de dünyanın en büyük 10 limanından birisi olan Çandarlı Limanı'nın inşaatı devam ediyor. İzmir'in çehresi değişiyor. İzmir arzuladığı, hasretini çektiği konuma doğru ilerliyor. Bunun için merkezî ve yerel dönem için Binali Yıldırım dedik ve huzurunuza getirdik. İnşallah 30 Mart'tan sonra İzmir, yerel anlamda da farklı bir vizyona kavuşacak. Yatırımlar çok daha hızlı bir şekilde ilerleyecek" dedi. nbsp; nbsp; nbsp; İzmir'in CHP'den çok çektiğini söyleyen Başbakan, "Gelirken, yolda, yerel yönetim anlayışında CHP'nin beceriksizliğini gördüm. Şimdi bütün bu gerçekler ortadayken hâlâ İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir. Nasıl kentleri değiştiriyorsak, bu kentleri değiştirirken İzmir gerçek vizyonuna kavuşacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Adnan Menderes'nin "Yeter söz milletindir" sözünü hatırlatan Erdoğan, İzmir'in yeniden "yeter" dediğini, ancak bu defa kendilerinin de buna "yeter, söz de karar da milletindir" ifadelerini eklediğini söyleyerek, "İzmir, fetret dönemini artık geride bırakıyor, tarihteki o asil makamına, müstesna konumuna yeniden kavuşuyor" diye konuştu. nbsp;
nbsp; nbsp;Türkiye'de 11 yılda önemli bir değişimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'de hiçbir vilayetin yaşam tarzına karışmadık. İzmir'in yaşam tarzına da bugüne kadar karışmadık, buna karışılmasına da göz yummayız. Yaşam tarzlarına karışmak tek parti siyasetinin zihniyetidir. Yaşam tarzlarına karışmak korku siyaseti, tehdit siyaseti üretenlerin işidir. Biz özgülüklerden yana olduk. özgürlüklerden yanayız" açıklamasını yaptı. Belli bir bölgenin değil, 780 bin kilometrekarenin partisi olduklarını vurgulayan Erdoğan, 'her tarafa hizmet verdiklerini, ülkede en doğudan, en batıya, en kuzeyden, en güneye hizmetin gitmediği yerin olmadığını söyledi.


nbsp;İzmir'de sürpriz yok Binali Yıldırım aday

ERDOĞAN VE YILDIRIM DÜMENİN BAŞINDA
Bugüne kadar 68 ilin belediye başkan adayını açıklayan Başbakan Erdoğan dün de 12 ilin adayını tanıtırken Antalya'yı bugüne bıraktı. Tanıtım programının sonunda Başbakan Erdoğan ve Bakan Yıldırım, AK Parti İzmir İl Baskanı Ömer Cihat Akay'ın hediye ettiği dümenin başına geçerek birlikte poz verdi.


İŞTE YENİ ADAYLAR

İZMİR
Binali Yıldırım
1955 Ercincan doğumlu. İTÜ mezunu. Mühendis. İDO eski genel müdürü. 2002'den beri Ulaştırma Bakanı. 3 çocuk babası.

MANİSA
Hüseyin Tanrıverdi
1956 doğumlu. Gaziantep Eğitim Ens. mezunu. Manisa milletvekili. AK Parti Genel Başkan yardımcısı. İki çocuk babası.

DENİZLİ
Osman Zolan
1964 doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Mevcut Denizli Belediye Başkanı. İki çocuk babası.

AYDIN
Mustafa Savaş
1965 doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı. İki çocuk babası.

BURDUR
Sebahattin Akkaya
1951 doğumlu. Gazetecilik ve edebiyat öğretmenliği yaptı. 2004'ten beri belediye başkanı. nbsp;
3 çocuk babası. nbsp;

ISPARTA
Nuri Uzaktaş
1966 doğumlu. Kara Elmas Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. AK Parti il başkanıydı. 2 çocuk babası.

Karaman
Ertuğrul Çalışkan
1965 doğumlu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. İl Genel Meclisi başkanı. İki çocuk babası.

KARS
Nevzat Bozkuş
1961 doğumlu. Cumhuriyet Üniversitesi mezunu. Elektrik mühendisi. 2009'da belediye başkanı seçildi. İki çocuk babası.

KİLİS
Hasan Kara
69 doğumlu. Marmara Üniv. Hukuk Fakültesi mezunu. Eski hakim. Eski Kilis milletvekili. Dört çocuk babası.

OSMANİYE
Mehmet Gürbüz
1960 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk mezunu. Osmaniye ilinin ilk belediye başkanı. Dört çocuk babası.

TUNCELİ
Erkan Eroğlu
1966 doğumlu. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fak. mezunu. Madencilik ve inşaat alanlarında çalıştı. İki çocuk babası.

UŞAK
Nurullah Cahan
1973 doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk mezunu. Avukat. AK Parti Meclis üyesi. İki çocuk babası.

Nuri ELİBOL/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...