İzmir'de 4,1 büyüklüğünde deprem oldu (Son depremler)

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son deprem haberi İzmir'den geldi. Foça ilçesinde gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin yerin 14.5 kilometre altında meydana geldiği bildirildi. Çevre illerde de hissedilen deprem vatandaşları sokağa döktü. Öte yandan Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremleri önceden tahmin eden Jeolog Prof. Dr. Naci Görür İzmir depremini de bildi. İşte son gelişmeler...

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük  depremle sarsıldı. 11 ilde binlerce bina enkaz yığınına döndü, 44 binden fazla vatandaşımız canından oldu. Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, yürekleri ağza getiren bir haber de İzmir'den geldi. 

İZMİR'DEKİ DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, Ege Denizi’nde Foça’ya 4.87 kilometre uzaklıkta saat 21.22’de yerin 14.5 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir ve çevre ilçelerden de hissedilen depremde, Foça ilçesinde yaşayan vatandaşlar panikle sokağa çıktı.

İZMİR VALİSİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger depremle ilgili açıklama yaptı. Köşger, "İlimiz Foça merkezli 4,1 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Can ve mal kaybı olduğuna dair bir bilgi tarafımıza ulaşmadı. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi afetlerden korusun." dedi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1630273748791115776

NACİ GÖRÜR İZMİR DEPREMİNİ DE BİLDİ

Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremleri önceden tahmin eden Jeolog Prof. Dr. Naci Görür geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda deprem beklenen illeri sıralarken İzmir'e de dikkat çekmişti. Yer bilimcilerin falcı ya da kahin olmadığını, ülkenin jeolojik yapısına, periyoduna bakarak tahminde bulunduklarını belirten Naci Görür "Şimdi Hakkari yöresinden, bir de Erzincan Bingöl Karlıova yöresinden kuşkumuz var. Hemen yarın deprem olacak demiyoruz. Uyarı mahiyetinde. Adana'da Kıbrıs'ta bekliyoruz. İzmir'den de endişemiz var. Canlı faylar mevcut. Yani günün birinde harekete geçebilir, deprem üretebilir. Çevrede olacak depremlerde bu faylar tetiklenebilir. Sisam adasında olan depremde bu fayların önemli bir kısmı tahmin ediyorum ki yüklendi. Kendileri zaten bir stres yüklüyorlar, bir de çevredeki depremlerden stres geldiği zaman o biraz daha yükleniyor" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

İşte depremin gerçekleştiği nokta;

İzmir'de 4,1 büyüklüğünde deprem oldu (Son depremler)

İŞTE SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLA

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Son günlerde peş peşe gelen deprem haberlerinin ardından herkesi korku sardı. Herkesin bir deprem çantası olması gerekli. Peki deprem çantası nasıl hazırlanır ve içinde neler olmalıdır? Bu listeye dikkat!

Su: Kişi başına günlük bir litrelik şişe

Gıda: Bozulmayan ve uzun süre dayanan konserve yiyecekler

Manuel konserve açacağı ve diğer pişirme malzemeleri

İlk yardım çantası

Tabaklar, mutfak eşyaları ve diğer besleme malzemeleri

Ekstra pilli el feneri

Yangın söndürücü

Evcil hayvanınız için su ve yiyecek

Evcil hayvan taşıyıcısı

Evinizde, arabanızda ve iş yerinizde mutlaka deprem çantası bulundurmalısınız.

ACİL DURUM EŞYALARI

Reçeteli ilaçlar

Ağrı kesiciler, ishal karşıtı ilaçlar.

Gözlük ve kontakt lens solüsyonu

Bebek maması, şişe, çocuk bezi, mendil, pişik kremi

Evcil hayvan yemi ve evcil hayvanınız için ekstra su

Nakit para

Elektronik olarak veya su geçirmez, taşınabilir bir kapta saklanan sigorta poliçelerinin kopyaları, kimlik ve banka hesabı kayıtları gibi önemli aile belgeleri

Her kişi için uyku tulumu veya sıcak battaniye

İkliminize göre ayakkabı ve kıyafetler

Yangın söndürücü

Kadın gereçleri ve kişisel hijyen malzemeleri

Kâğıt bardaklar, tabaklar, kağıt havlular ve plastik mutfak eşyaları

Kâğıt ve kalem

Çocuklar için kitaplar, oyunlar, bulmacalar veya diğer etkinlik malzemeleri

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nail28 Şubat 2023 07:26

Yazılan deprem çantasıiçin evden sağ çıkarsan arabanın arkasına bı de römork tak

Sonraki Haber Yükleniyor...