İzmir merkezli 12 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: Aralarında 15 muvazzaf asker var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İzmir merkezli 12 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: Aralarında 15 muvazzaf asker var

GÜNDEM Haberleri

İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) yapılanmasının sözde asker ve sivil unsurlarına yönelik düğmeye basıldı. 4’ü Üsteğmen, 11'i Astsubay, 1'i Uzman Çavuş rütbesinde; 5'i Kara Kuvvetleri, 4'ü Hava Kuvvetleri, 1'i Sahil Güvenlik Komutanlıklarına ve 6'sı Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 10'u muvazzaf 16 asker şahıs ile 14'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) ve sivil unsur yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 30 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

4'Ü ÜSTTEĞMEN, 11'İ ASTSUBAY

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün TSK yapılanmasının sözde asker ve sivil unsurlarına yönelik başlatılan soruşturmada, örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/kontörlü sabit hat irtibatı olmak üzere, örgüt mensubiyetlerine dair itirafçı ifadesi, askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama tespiti de bulunan 4’ü Üsteğmen, 11'i Astsubay, 1'i Uzman Çavuş rütbesinde; 5'i Kara Kuvvetleri, 4'ü Hava Kuvvetleri, 1'i Sahil Güvenlik Komutanlıklarına ve 6'sı Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 10'u muvazzaf 16 asker şahıs ile 14'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

12 İLDE DÜĞMEYE BASILDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, gece saatlerinde İzmir merkezli 12 ilde şüphelileri yakalamak için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...