Ivan Gasparovic Ankara'da

/ Kaynak: AA
Ivan Gasparovic Ankara'da

GÜNDEM Haberleri  / AA

Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparovic Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılandı.

Çankaya Köşkü'nde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende Slovakya Cumhurbaşkanı Gasparovic, Türkçe "Merhaba" asker diyerek tören kıtasını selamladı. Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Gasparovic'in eşi Silvia Gasparoviçova'nın da cumhurbaşkanlarına eşlik ettiği törenin ardından, Gül, Gasparoviç ve eşleri Büyük Şeref Kapısı'nın önünde basın mensuplarına poz verdi. Törende, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bulundu. Tören öncesinde, karşılama kıtasındaki bir asker sıcağın etkisiyle baygınlık geçirdi. Yere yığılan askere, kalkması için silah arkadaşı yardım etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...