İtina ile katliam yapılır!

İtina ile katliam yapılır!

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın üst düzey isimleri Kandil'de yaptığı toplantıda paralı ordu kurma kararı aldı.

nbsp;Suriye'de 19 aydır süren iç çatışmaları fırsat bilerek Kandil'deki güçlerinin bir kısmını bu ülkeye kaydıran PKK, Türkiye için büyük tehlike oluşturan adımlarını sürdürüyor. Dünyanın birçok sıcak bölgesinde çatışmalarda kullanılan paralı ordu sistemine geçen PKK bu maksatla Suriye içinde işsiz gençlerden oluşan lejyonerler gücü kurmak için harekete geçti.Geçtiğimiz Nisan ayı itibariyle bin kişilik bir gücünü Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt bölgesinde konuşlandırarak Esad'ın hizmetine sunan PKK, şimdi de paralı askerlerden oluşan özel ordu kurmak için çalışmalara başladı. Üst düzey sorumluların katılımıyla Kandil'de yapılan toplantılar neticesinde Suriye'de özel ordu kurma kararı alan PKK, bölgedeki Kürt aşiretleri ile de temasa geçti. "Kürt bölgesinin güvenliğini sağlamak için özel bir ordu kuruyoruz. İşsiz gençlerinizi gönderin" diyerek Kobani'deki aşiretlerle temasa geçen PKK'nın "Her türlü silahımız var. İşsiz gençlere orduya katılmaları halinde para vereceğiz" dediği öğrenildi.
Kürtlerden destek almak için Halep'te Esad'a bağlı güçlerle Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmaları örnek gösteren PKK, "Hangi güç galip gelirse gelsin ikinci hedef Kürtler olacak. Bu amaçla kesinlikle kendi gücümüzü oluşturup direnmeliyiz" dediği kaydediliyor.
PKK'nın bu çabasıyla bir süre önce bir süre önce Suriye'deki Kürt partileri Erbil'de toplayıp, "Esad'a karşı Özgür Suriye ordusunun yanında birleşin. Ben size her türlü desteği vermeye hazırım" diyen Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'nin girişimlerini de boşa çıkarmayı hedeflediği düşünülüyor. nbsp;
Suriye'nin uzun süredir iç savaş halinde olması ve özellikle de Kürt gençlerin büyük bir bölümünün işsiz olması sebebiyle PKK'nın bu çağrısının büyük destek göreceğinden endişe edilirken, PKK'nın Suriye'deki örgütlenmesine karşı çıkan Kürt partilerine de mesaj verme amacında olduğu tahmin ediliyor. PKK'nın Suriye'deki siyasi uzantısı PYD'nin hareket alanını da genişletmeyi hedefleyen girişim, Türkiye için de gözdağı mesajı niteliğinde. Haziran itibariyle Türkiye içindeki eylemlerini artıran PKK, Suriye'de oluşturacağı silahlı güçler kanalıyla hem Esad'ın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecileri kontrol altında tutmayı hem de çoğunluğu Kürtlerden oluşan 877 kilometrelik sınırı kullanarak Türkiye'ye yönelik silahlı eylemler yapmayı planlıyor.
PKK'nın paralı askerlerle oluşturacağı gücün birçok örneği halen dünya genelinde faaliyetlerini sürdürüyor. Sorunlu ve çatışma olan bölgelerde aktif olarak faaliyette bulunan paralı askerler, şirketlerin ve çeşitli ülkelerin menfaatlerini temin amacıyla kimyasal silah dahil her türlü gücü kullanmaktan çekinmiyor. Götürü usulü çalışan ve işin mahiyetine göre yüklü miktarlarda paralar alan BM'nin de aralarında bulunduğu birçok yapı tarafından kiralanan bu örgütlerin varlığı ciddi anlamda tartışma konusu olurken, PKK bu yapıya müdahil olarak dünyaya açılmayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...