İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provakasyonu... Kılıçdaroğlu: Nefret suçunun zirvesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provakasyonu... Kılıçdaroğlu: Nefret suçunun zirvesi

GÜNDEM Haberleri

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepkiler çığ gibi büyürken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, yaşananları kınadı.

İslam düşmanı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç polisinin koruması altında Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan, Türk Büyükelçiliği önünde Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür de açtı. Paludan'a tepkiler art arda geldi. Son olrak Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İsveçli siyasetçiye sert tepki gösterdi.

"FAŞİZMİ LANETLİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu duruma tepki gösteren siyasetçiler arasında yer aldı.

Kılıçdaroğlu, "İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum." diye konuştu.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1616801333591277568

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...