İsveç: Ülkemiz PKK için güvenli bir sığınak değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç: Ülkemiz PKK için güvenli bir sığınak değil

GÜNDEM Haberleri

İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, ülkesinin normal suçlar ile terör suçları arasında ayrım yaptığını belirtti. Stenström "İsveç PKK için güvenli bir sığınak değil" dedi, terörle bağlantısı olana da oturma izni verilmeyeceğini söyledi.

Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer aldığı Üçlü Mutabakat uyarınca tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma'nın dördüncü toplantısına Ankara'da yapıldı. İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

PKK'YA GEÇİT VERİLMEYECEK

Stenström, Türkiye'nin terör konusundaki endişelerine ilişkin konuştu. İsveç'te terörle mücadeleye ilişkin 1 Haziran'da yeni ceza yasasının yürürlüğe girdiğini hatırlatan Oscar Stenström "Herhangi bir terör örgütüne üyelik artık yasa dışı sayılacak. İsveç, PKK için güvenli bir sığınak değil" dedi.

"TERÖRLE BAĞLANTISI OLANA YERLEŞİM İZNİ YOK"

Bu konuda daha etkili eylemlerde bulunmak için hem İsveç hem Türkiye'deki ortak güvenlik birimleriyle çalışıldığını aktaran Stenström "İsveç'te geçici ve kalıcı olmak üzere yerleşim izni isteyen kişilerin terörle bir bağlantısı olduğu ortaya çıkarsa başvuruları reddedilecek" diye konuştu

"ÖRGÜTLERİN PARA TAKİBİNİ YAPMAK ZOR"

"Türkiye’nin terör konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz ve bunu ciddiye alıyoruz"  diyen Başmüzakereci Oscar Stenström "İsveç'in finansal ve banka sistemi ne kadar iyi takip ediliyor olursa olsun organize suç örgütleri ve teröristler nakit para kullanıyor. Bunun takibi bir problem. Bugünkü görüşmede bu konu da gündeme geldi" değerlendirmesinde bulundu.

"TERÖRE BULAŞAN YARGILANACAK"

Stenström, yeni yasayla terör örgütünden ziyade, kişilerin kullandığı eylem ve yöntemlerin önemli olduğunu vurgulayarak "Eğer yeni bir terör grubu oluşur ve terör suçu işlenirse ilgili kişiler yargılanacaktır. AB'ye ait terör örgütü listesinde bulunanların yanı sıra bu suçu işleyen başka gruplar da terör faaliyetlerinden ceza alacak. İsveç hükümeti olarak normal bir suç ile terör suçu arasında ayrım yapıyoruz" dedi.

Stenström, ülkesinin NATO üyeliğini almaya yakın olduğunu savundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...