İstiklal saldırısında yeni gelişme: Beyoğlu teröristi saldırıdan 9 gün önce keşif yapmış

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstiklal saldırısında yeni gelişme: Beyoğlu teröristi saldırıdan 9 gün önce keşif yapmış

GÜNDEM Haberleri

Beyoğlu'ndaki terör saldırısının faalinin saldırıdan 9 gün önce keşif yaptığı esnadaki görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, İstiklal Caddesi'nde yürüyerek keşif yapan terörist Ahlam Albashır'ın elinde yine gül tuttuğu görülüyor.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Son olarak elde edilen bulgularda, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın saldırıdan 9 gün önce caddede keşif yaptığı belirlendi. 

GÜL DETAYI GÖZDEN KAÇMADI

Soruşturma kapsamında, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın İstiklal Caddesi'nde keşif yaptığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. Söz konusu görüntülerde, kot pantolonlu ve başörtülü Albashır'ın 4 Kasım, saat 17.30 sıralarında caddede yürüdüğü görülüyor.

Görüntülerde, bölgede keşif yaptığı anlaşılan terörist Albashır'ın patlamanın yaşandığı gün olduğu gibi yine elinde gül taşıması dikkati çekiyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da Pazar günü İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısında 6 kişinin öldü, 81 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler üç ayrı ailenin mensupları.

Yusuf Meydan (34) ve kızı Ecrin (Dokuz), Adem Topkara (40) ve Elif Topkara (27) çifti, Arzu Özsoy (38) ve kızı Yağmur Uçar (15) saldırıda hayatını kaybetti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son olarak 15 Kasım’da yaptığı açıklamada, saldırıda yaralananlardan 61’inin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini belirtti.

Yerlikaya, altısı yoğun bakımda olmak üzere 20 kişinin tedavisinin ise sürdüğünü ekledi.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...