İstiklal saldırganının elindeki güllerin sebebi ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstiklal saldırganının elindeki güllerin sebebi ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan PKK/YPG'li terörist Ahlam Albashir'in saldırının ardından elinde güller, boynunda da kulaklık olduğu görülmüştü. Güller ile kulaklığın sırrı ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi’nde pazar günü bombalı eylem gerçekleştiren Ahlam Albashir’in elindeki güller merak konusu olmuştu. PKK/YPG’li teröristin neden gülle dolaştığı ortaya çıktı. Albashir’in, içi patlayıcı dolu çantayla bankta otururken bir çiçek satıcısının yanına geldiği ve dikkat çekmemek için para verip gül aldığı belirlendi.

BOYNUNDAKİ KULAKLIK DİKKAT ÇEKMİŞTİ

6 kişinin hayatına mal olan militanın boynunda takılı olan telefon kulaklığının da gizemi çözüldü. Albashir’in, bu kulaklık sayesinde hücrenin kilit isimlerinden olan ve 4 ay boyunca kocası gibi davranan kanlı saldırının organizatörü Bilal Hassan ile iletişim halinde olduğu tespit edildi. Ayrıca diğer örgüt üyeleriyle de haberleştiği aktarıldı.

İstiklal saldırganının elindeki güllerin sebebi ortaya çıktı

TELEFON HATTI ABD'DEN...

Zanlının telefon konuşmaları, Dijitaller İstanbul Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından mercek altına alındı. Kadın teröristin, biri ABD menşeli olmak üzere 3 ayrı GSM hattı kullandığı öğrenildi. Bu hatlara bağlı telefonlardaki görüşmeleri Ayn El-Arab’daki (Kobani’deki) örgüt yöneticileriyle gerçekleştirdiği sanılıyor.

SALDIRI TALİMATI KOBANİ'DEN GELDİ

İstihbarat birimleri, Kobani’deki PKK/YPG mensupları ile eylemi gerçekleştirenler arasındaki telefon trafiği ve yazılı mesajlaşmaların üzerinde duruyor. Ayrıca teröristlerin eyleme son üç gün kala mesaj trafiğini artırdıkları, Kobani’den gelen talimat üzerine eylemin yerinin ve saatinin kararlaştırıldığı tespit edildi.

İstiklal saldırganının elindeki güllerin sebebi ortaya çıktı

EVİNDEN ALTINLAR VE DÖVİZLER ÇIKMIŞTI

Öte yandan, Ahlam Albashir’in üzerinde ve gizlendiği evinde 3.380 dolar, 5.800 avro, 10 bin TL ve 7 cumhuriyet altını ile muhtelif takılar ele geçirildi. Albashir ile beraber eylemin lojistik boyutunda kilit rol oynayan Ammar Jarkas, kardeşi Ahmed Jarkas ve iki teröristi aracıyla Taksim’e götüren Yasir El-Korali’nin de aralarında olduğu 50 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

İstiklal saldırganının elindeki güllerin sebebi ortaya çıktı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...