İstiklal Marşı film oluyor

Düzenleyen:
İstiklal Marşı film oluyor

GÜNDEM Haberleri

“Asım’ın Nesli İstiklal” isimli film 15 milyon lira bütçeli olacak. Filmde marşımızın yazılma süreci ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunulacak

İstiklal Marşı’nın yazılma süreci sinema filmi oluyor. Türkiye’nin en büyük bütçeli ve anlamlı sinema filmi, İmay Yapım adı altında İbrahim Akbaba ve Yeşim Erbek ortaklığıyla geliyor. “Asım’ın Nesli İstiklal” isimli çekilecek sinema filmi, istiklal mücadelemizin ve marşımızın yazılma sürecini anlatıyor. Bir milletin kazandığı zaferleri Mehmet Akif Ersoy’un nazariyesinde resmederek sinemaya aktaracak olan dönem filminin yönetmen koltuğunda Hakan Gürtop oturuyor. Oyuncu cast çalışması ise 1 yılı aşkın bir süre içinde projenin genel koordinatörü Zafer Kayaokay tarafından yapıldı. Yaklaşık 15 milyon lira bütçeyle çekilecek olan filminin tamamlanmasının 7 ay sürmesi bekleniyor. Kasım ayında motor demek için planlarını yapan yapım ortakları İbrahim Akbaba ve Yeşim Erbek “Projemizin ana hedefi; dilini, dinini, örf ve âdetlerini, küçüğünü ve büyüğünü bilen, çağı yakalamış, taklitçilikten uzak, kendi öz benliği ve kültürüyle ayakta durmayı başaran Türk çocuğu ve gencidir” dedi. Çekimlerin yurt içi ve yurt dışında yapılacağı; Türkiye’nin ünlü oyuncu ekibiyle kamera önü ve arkasında yaklaşık bin 200 kişinin görev alacağı ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...