İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 40 dakika detayı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 40 dakika detayı

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlamanın terör saldırısı gibi durduğunu aktardı. Bozdağ, şüphelinin bir kadın olduğunu, bankta 40 dakika boyunca oturduğunu ve kalktıktan sonra da patlamanın yaşandığını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, olayın nasıl gerçekleştiğini dakika dakika anlattı.

40 DAKİKA BANKTA OTURMUŞ

Eylemi gerçekleştiren kişinin kadın olduğunu vurgulayan Bozdağ "Bir kadın bir bankta 40 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor. Henüz ismi belli değil. Bütün kayıtlar takip ediliyor. Güvenlik güçlerimiz peşinde" dedi.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 40 dakika detayı

"TERÖR EYLEMİ GİBİ DURUYOR"

Bakan Bozdağ, patlamanın bir terör eylemi olarak değerlendirildiğini aktararak "Hangi terör örgütü olduğu yapılan araştırmalar sonucu belli olacak. Olay yerinde parçalar dışında kanaat getirecek bir veri yok. İki ihtimal var. Ya o poşet veya çanta her neyse onun içerisinde bir düzenek var. Kendi patlıyor ya da uzaktan birisi patlatıyor. Pek çok asılsız haber sosyal medyada dolaşıyor. Sosyal medyada dolaşan asılsız haberlere itibar etmemesinde büyük fayda var" ifadelerini kullandı.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda 40 dakika detayı

BOMBANIN ETKİSİ ARTSIN DİYE ÇİVİLER YERLEŞTİRMİŞ

Bombanın türünün belli olup olmadığı sorusuna da Bozdağ şu cevabı verdi: Hiçbir şey daha belli değil. Çiviler olduğu söyleniyor. Bunlarla ilgili tabii kriminal incelemeler yapıldıktan sonra bu patlayan düzeneğin ne olduğu, hangi örgüte ait olduğu veya nelerden oluştuğuna dair ancak öyle karar verilebilecek. Çünkü şu anda elle tutulur somut parçalar dışında bir kanaat yürütecek bir veri olay yerinde yok. Parça tesiri daha çok olsun, daha çok insan vefat etsin ya da yaralansın hesap onun üzerine kurulu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...