İstihbaratın büyük zaferi

İstihbaratın büyük zaferi

GÜNDEM Haberleri

PKK’nın, büyükşehirleri kana bulama planı güvenlik güçlerine takıldı. Ekim ayında yaklaşık 2,5 ton patlayıcı ele geçirildi.

Eli kanlı örgüt PKK’ya karşı aralıksız mücadele eden Mehmetçik, son bir ayda yaklaşık 2,5 ton patlayıcı ele geçirerek, terör saldırılarını engelledi. Mardin’de önceki gün 32 ayrı bombalı saldıra kullanılması planlanan 250 kilo PETN patlayıcı yüklü aracı yakalayan güvenlik güçleri, dün de Malatya’da başarılı bir operasyona imza attı. Polis ekipleri, Elazığ-Malatya kara yolundaki uygulama noktasında şüphe üzerine bir otomobili durdurdu.

DBP’Lİ BAŞKANIN ARACINDA BOMBA ÇIKTI
Aramada, aracın yakıt deposuna zulalanmış, 30 paket hâlinde 28 kilo 26 gram beyaz renkli çok güçlü plastik patlayıcı olduğu değerlendirilen madde, iki adet alıcı anahtar, beş elektrikli fünye ele geçirildi. Araç sürücüsü A.R.Ü. gözaltına alındı. Şüphelinin eski Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Bağlar İlçe Başkan Yardımcısı olduğu öğrenildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise şüphelinin üzerinde 6 bin 985 lira, farklı kişiler adına düzenlenmiş banka kartları, çeşitli kartvizitler ve cep telefonu ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
Şüphelinin Diyarbakır’da irtibatlı olduğu şahısların yakalanması için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilmiştir. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda 4 şüpheli yakalanmıştır. Gerçekleşen operasyonlar neticesinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca ve dijital malzemeler elde edilerek incelenmek üzere el konulmuş olup, olayla ilgili detaylı soruşturma devam etmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...