İstihbarat Dairesi Eski Başkanı açıkladı: Saldırının iki amacı var!

İstihbarat Dairesi Eski Başkanı açıkladı: Saldırının iki amacı var!

GÜNDEM Haberleri

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyıla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

1- “HDP'yi mağdur duruma getirip 7 Haziran'daki durumun tekrar olmasını sağlamak.  2- Hükümetin Orta Doğu politikaları konusunda elini bağlamak; Türkiye'yi Suriyeleştirmek. Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyıla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. “1 Kasım seçimleri öncesi birtakım terör eylemleri bekleniyordu” diyen Orakoğlu, “Rusya'nın da Suriye'ye müdahalesiyle bölgede Türkiye'nin Orta Doğu politikalarını etkileyecek birtakım gelişmeler yaşandı. Suriye'nin kuzeyinde bir PKK ve Kürt koridoru oluşturuluyor. Türkiye bunu ulusal güvenliğine bir tehdit olarak kabul etti. Bunu hem NATO'ya hem de ABD'ye bildirmişti. Küresel güçler Türkiye'nin Orta Doğu'ya yönelik politikalarını tehdit etmeye çalışıyor. Bunun için de Suruç'taki saldırının ardından PKK terör eylemlerine başladı. Şehitler geldikçe insanlar, HDP'nin Türkiye partisi değil, terör örgütünün bir parçası olduğunu çok net gördü. Bundan dolayı da ciddi bir oy düşüşü gözüküyor. Aynı Diyarbakır saldırısında olduğu gibi HDP'nin oylarını artırmaya yönelik bir eylem gibi gözüküyor” şeklinde konuştu. Orakoğlu, şöyle devam etti: “Bence bu saldırının 2 amacı var; HDP'yi mağdur duruma getirip 7 Haziran'daki durumun tekrar olmasını sağlamak. İkincisi de Hükümetin Orta Doğu politikaları konusunda elini bağlamak; Türkiye'yi Suriyeleştirmek.”




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...