İşte Kobani'de son durum

/ Kaynak: DHA
İşte Kobani'de son durum

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 58'inci gününe girdi.

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile Peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar 58'inci gününde de devam ediyor.
Kobani'nin doğu kısmında sık sık ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise IŞİD mevzilerine yönelik bombardıman yaptı.


Kobani'yi ele geçirmek için 58 gün önce saldırı başlatan IŞİD militanları Telabyad ile Carablus'tan aldıkları destekle güzergahlarında bulunan yüzlerce köyü ele geçirmesi üzerine binlerce Suriyeli sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı. Kobani'yi; doğu, batı ve güneyden kuşatan IŞİD militanları ile peşmerge ve ÖSO mensuplarının desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar 58'inci gününde de devam etti. nbsp;


Kentin doğusundaki bazı bölgeleri elinde bulunduran IŞİD militanları, özellikle YPG'nin kontrolündeki sınır kapısını ele geçirmek için havan ve roketlerle saldırmaya devam etti. YPG güçlerinin ağır silahlarla ve katyuşa füzeleriyle karşılık verdiği Kobani'den silah sesleri kesilmezken, keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise IŞİD mevzilerine bombardıman düzenledi. Kobani'de bombardımanın ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...