İşte dünyanın en büyük adliyesinin adli emanet deposu

İşte dünyanın en büyük adliyesinin adli emanet deposu

GÜNDEM Haberleri

Sadece üç kişinin giriş izninin olduğu depoda 130 bin delil muhafaza ediliyor. Devlet sırrı niteliğindeki belgeler ise iki ayrı yüksek güvenlikli kasada korunuyor.

‘Balyoz’dan ‘Poyrazköy’e kadar binlerce dava ve soruşturmada kullanılan 130 bin delilin muhafaza edildiği İstanbul Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayında bulunan adli emanet deposu, kapılarını basına açtı. Depoda, Türkiye’de ilk olan barkod ve yüz tanıma sistemi uygulanıyor. Bu sisteme göre, sisteme kayıtlı kişiler, barkod numarası bulunan eşyaları dedektör yardımıyla kolayca bulabiliyor. Emanetlerin saklandığı birime iki ayrı çelik kapıdan girilebiliyor. Sadece üç kişinin giriş izni var. Devlet sırrı niteliğindeki belgeler ve kıymetli eşyalar ise iki ayrı yüksek güvenlikli kasada korunuyor. Bütün alanlar 24 saat boyunca kameralarla izleniyor. Herhangi bir eşyanın izinsiz bir şekilde dışarı çıkarılması hâlinde emanet büro kalemi ve savcının bilgisayar ekranına sinyal gidiyor.

PARALAR BANKADA
Operasyonlarda ele geçirilen 76 milyon 337 bin Türk lirası, 273 bin avro ve 214 bin dolar bankalarda tutuluyor. Söz konusu eşyalar kovuşturma aşamasının tamamlanmasıyla birlikte hâkimin kararıyla imha ediliyor. Adli emanetten sorumlu savcı Semih Akça “Suç eşyaları mevcut 18 depomuzda muhafaza edilmekte. Yüz tanıma sisteminde ve kilit sisteminde yetkili arkadaşlar farklı. Bu ikisi bir araya gelince kapılar açılıyor. Yoksa açılmaz. Barkod sistemi sayesinde suç eşyasının hangi depoda ve nerede olduğu bulunabiliyor. Ayrıca mevcut barkod sistemi sayesinde depolardan dışarı çıkan suç eşyaları anında kayda alınıyor. Yetkili ve yetkisiz kişiler giriş çıkış anında kayıtlı olarak gözüküyor. Görevli cumhuriyet savcımız ve yazı işleri müdürümüz, monitörden depoyu izliyor. Amacımız yargının daha hızlı çalışmasına yönelik oluşumdur” diye konuştu.

MEŞHUR ‘BORU’ DA BU DEPODA
İstanbul Poyrazköy’de 2009’da Bedrettin Dalan’ın arazisinde yapılan kazılarda 15’i dolu 22 LAV silahı bulunmuştu. Yaklaşık bir hafta sonra basının karşısına geçen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ “Bunlar silah değil, boru parçası” demişti. Ancak bu silahlar delil gösterilerek dava açılmış ve Başbuğ tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Seneler sonra her şeyin FETÖ’nün kumpası olduğu anlaşıldı. İşte o LAV silahı da adli emanet deposunda hâlen saklanıyor.

İşte dünyanın en büyük adliyesinin adli emanet deposu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...