İşte dekanı ölüme götüren kazanın kayıtları

Düzenleyen:
İşte dekanı ölüme götüren kazanın kayıtları

GÜNDEM Haberleri

Mehmet Y'nin üşendiği için aracıyla ters yola girmesi Prof. Dr. Murat Sezgin ve 6 yaşındaki çocuğu Asrın Sezgin'in hayatına mal oldu. Sorgusunda yalan söyleyen sürücü serbest kaldı. Kamera kayıtlarını ortaya çıkaran dekanın ailesi, isyan etti.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin (43) ve 6 yaşındaki çocuğu Asrın Sezgin'in hayatını kaybettiği trafik kazasının kamera kayıtları ortaya çıktı. Kazaya üşendiği için yola ters giren Mehmet Y.'nin sebep olduğu belirlendi. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Mehmet Y'nin olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Prof. Dr. Sezgin'in isyan eden kardeşi Bülent Sezgin suç duyurusunda bulundu. Korkunç kaza, 28 Temmuz günü, Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Direkli-Bedirli kavşağı yakınlarında meydana geldi. Prof. Dr. Murat Sezgin, eşi Mecbure Tülay Sezgin ve küçük oğlu Asrın ile Malatya'nın Pütürge ilçesine akraba ziyaretine gidiyordu. Bu sırada bölgedeki benzin istasyonundan yakıt alan Mehmet Y. yolu dolaşmaktan üşendiği için ters yola girdi. Saniyeler içinde Niyazi Ş'nin kullandığı kamyon ile karşı karşıya geldi. Kamyon sürücüsü karşısında beliren araca çarpmamak için direksiyonu sola kırdı. Bu yüzden arkasından gelen Murat Sezgin, refüje çarptı. Araç hurdaya döndü. Sezgin ve oğlu öldü. Eşi ise ağır yaralandı. Kazaya sebep olan iki sürücü, olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mehmet Y. ve Niyazi Ş. gözaltına alındı. Mehmet Y. ifadesinde benzinlikten araçla çıkarken gürültülü bir ses duyduğunu, daha sonra kaza yerine gittiğini, orada iki adet araç gördüğünü, kendisinin ters yöne girmeden kazanın meydana geldiğini söyledi. Sürücü, savcılık sorgunun ardından serbest bırakıldı. Kamera kayıtları ise olayın anlatıldığı gibi olmadığını ortaya koydu. İki sürücü hakkında suç duyurusunda bulunan dekanın kardeşi Bülent Sezgin, "Kardeşim Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyordu. Bana FETÖ ihraçları sebebiyle kendisinin suçlandığını ve tehdit aldığını söylemişti. Olayın suikast olma ihtimalinin üzerinde durulmasını da talep ediyorum" dedi.
İşte dekanı ölüme götüren kazanın kayıtları

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...