İşte Bünyamin Aygün'ün ilk sözleri

İşte Bünyamin Aygün'ün ilk sözleri

GÜNDEM Haberleri

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yurda giren gazeteci Bünyamin Aygün'ün ilk cümleleri, "80 milyonluk bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum" oldu

Suriye'de kaçırılan ve 40 gündür rehin tutulan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'na geldi. Burada Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş tarafından karşılanan Aygün'ün Türk Gazetecilerle karşılaştığı sıradaki ilk cümleleri, "80 milyonluk bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Kaçırılmamda El-Kaide bağlantısı olduğunu düşünüyorum" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün ile ilgili olarak takipçileriyle şu twetleri paylaştı:

Bünyamin Aygün'ün mutluluğu telefonda sesinden hissediliyordu. 22 gün önce alıkonulduğu yerde Devletimizin kendisini kurtarmak için elinden geleni yaptığına ilişkin açıklamalarımız iletilmiş. "Bunu duyduğum günden beri bu telefon görüşmesini umutla bekliyordum" diyen Aygün'e, ailesine, basın camiamıza, sevenlerine ve tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun. Başta Milli İstihbarat Teşkilatımız olmak üzere bu süreçte çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...