İşte AK Parti'nin en rahat olduğu 2 şehir

İşte AK Parti'nin en rahat olduğu 2 şehir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti yönetimi yerel seçimler öncesinde yaptığı değerlendirmede "İstanbul ve Ankara için içimiz rahat" dedi

AK Parti yönetimi yerel seçimler öncesinde yaptığı değerlendirmede "İstanbul ve Ankara için içimiz rahat" dedi. AK Parti'de yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ederken, yerel seçimler öncesi son anket çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakın çalışma ekibi belli periyotlarla yapılan anket ve teşkilat değerlendirmelerini son iki ayda yoğunlaştırırken, yapılan anket çalışmaları ve analizlerden sonra "Ankara ve İstanbul'da içimiz rahat" değerlendirmesinde bulunuldu. İki şehirde de AK Parti'nin oy oranı yüzde 50'nin üzerinde çıkarken, "Karşımıza kim çıkarsa çıksın kazanırız" analizi yapılıyor.
MUSTAFA SARIGÜL RİSK DEĞİL
AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmaya kesin gözü ile bakılırken, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den olası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının da AK Parti için risk olmayacağı değerlendirilmesi yapılıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Sarıgül'ün adaylığı düşük ihtimal olarak görülürken, "aday olsa dahi rahat kazanırız" ifadesi kullanılıyor.
BAŞBAKAN ERDOĞAN KARAR AŞAMASINDA
Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da illerde görevdeki belediye başkanlarına yönelik teşkilat ve seçmen anketleri ele alınırken, anketlerin yeni adaylardan ziyade yeniden aday gösterilmeyecek başkanları belirlemek için etkili olacağı öğrenildi. Yeniden aday olmayacak başkanların netleşmesinin ardından yeni adaylar için yeni kamuoyu yoklamaları yapılacak. Anketlerde partinin aday belirleme stratejisinde etkili olacak iki önemli sonucun ortaya çıktığı öğrenildi. Bunlardan birincisi hem partinin hem de belediye başkanının oylarının yüksek olduğu iller.
AĞIR İSİMLER ADAY GÖSTERİLECEK
Bu iller "kale" olarak nitelendirilirken, bu yerlerde görevdeki belediye başkanları ile yola devam edilmesi planlanıyor. İkinci sonuç ise partinin oylarının yüksek olmasına rağmen belediye başkanlarının oylarının parti oylarını aşağıya çektiği iller. Bu illerde herhangi bir sıkıntı oluşmaması için adaylar partinin ağır isimlerinden ya da kamuoyu yoklamalarında öne çıkan isimler arasından belirlenecek.
KAYBEDİLEN ŞEHİRLER İÇİN YENİ YOL HARİTASI
AK Parti'nin önceki seçimlerde kaybetmesinin "sürpriz" olarak nitelendirildiği şehirlerde de yeni bir yol kazası olmaması için yine "Parti'nin ağır isimleri" formülü üzerinde durulduğu kaydedildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...