İşte 33 silahsız erimizi katleden o teröristler

İşte 33 silahsız erimizi katleden o teröristler

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon davasında "Deniz" kod adlı gizli tanık olduğu ortaya çıkan PKK'nın eski yöneticilerinden Şemdin Sakık'ın açıklamaları 1993'te yaşanan 33 er olayını yeniden gündeme taşıdı.

Şemdin Sakık, 33 er olayının üzerine yıkıldığını, askerin bir komplosu olduğunu iddia ederek kendisini aklamaya çalıştı. Ancak PKK'nın arşivlerinden kanlı olayla ilgili çok çarpıcı bir fotoğraf ve yazı ortaya çıktı. İlk genel yayın yönetmeni örgütün sembol isimlerinden Mazlum Doğan olan PKK'nın resmi yanını niteliğindeki Serxwebun'un Mayıs 1993 tarihli sayısında bu olayın detayları ve eylemi gerçekleştiren grubun fotoğrafı yer alıyor. Eylemi o dönemde Şemdin Sakık'ın komuta ettiği ve onun sorumluluk bölgesindeki teröristler gerçekleştirmiş. Silahsız ve sivil olan askerler operasyona çıkan özel timler olarak lanse edilerek eyleme meşruiyet kazandırılmaya çalışılmış. PKK'nın başka kaynaklarında da Öcalan' ın bu eylemden dolayı Şemdin Sakık'ı tebrik ettiği de anlaşılıyor. nbsp;


PKK arşivinden çıkan fotoğrafta bir dağın yamacına dizilerek poz veren PKK'lı grup yaklaşık 25 kişiden oluşuyor. Fotoğrafın altında da eylemin detayları ve amacı yazılmış. Ateşkes sürecinde gerçekleştirilen kanlı eylem "TC'nin dinmeyen operasyonlarına Bingöl'de büyük darbe" başlığı ile yansıtılmış. Böylece izne giderken katledilen silahsız ve sivil giyimli 33'ü erin operasyona giden askerler olduğu yalanı ortaya atılmış. Oysa katledilen askerler operasyona gitmedikleri gibi üzerlerinde kamuflaj dahi yoktu. Sivil otobüslerle seyahat ediyorlardı. Yazıda PKK eylemin bir gözdağı olduğunu ise şu cümlelerle dile getirilmiş: "Bu eylem hem TC'ye sert bir uyarı ve hem de ateşkes sürecinin bozulması durumunda bütün Kürdistan'da nasıl fırtına gibi esileceğinin bir mesajıdır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...