İstanbullular dikkat! Meteoroloji ve AKOM’dan peş peşe uyarı: Kuvvetli geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
İstanbullular dikkat! Meteoroloji ve AKOM’dan peş peşe uyarı: Kuvvetli geliyor

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için saat verdi. Akşam saatlerinde etkisini gösteren lodos şiddetini artıracak. Meteoroloji’den de sarı kodlu uyarı geldi. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Lodosun etkisini gösterdiği İstanbul’da akşam saatlerinde yağış ve fırtına bekleniyor. Meteoroloji ve Afet Koordinasyon Merkezi’nden peş peşe uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Kasım hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji’nin son raporuna göre İstanbul başta olmak üzere 7 il için sarı kodlu uyarı, 4 il için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji İstanbul için kuvvetli rüzgar ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Raporda “Güney ve güneybatı(Lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat), Trakya'da yer yer kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.

AKOM’DAN FIRTINA UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul için fırtına ve yağış uyarısında bulundu. İstanbul’da saat 17.00’da başlayacak olan kuvvetli fırtınanın ilerleyen saatlerde şiddetini artıracağı belirtildi.

AKOM açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İstanbul'da bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına ve ilerleyen saatlerde sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yağış ile birlikte hızla (6-10 derece) düşeceği beklenirken yağış anında şimşek, yıldırım ve lokal dolu hadiselerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

https://twitter.com/ibbAkom/status/1720766083139846616

SAĞANAK İSTANBUL SINIRINA DAYANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Tekirdağ'da şiddetli yağış bir anda kendini gösterdi. Aniden bastıran şiddetli yağış, Süleymanpaşa ilçesinde sokakları adeta dereye çevirdi. Dere gibi akan sokaklarda bulunan demir mazgalların tıkanması sonucu bazı caddeleri su bastı. Şiddetli yağış nedeniyle sokak aralarında seyir halindeki araçlarda zor anlar yaşadı.

İstanbullular dikkat! Meteoroloji ve AKOM’dan peş peşe uyarı: Kuvvetli geliyor

Tekirdağ'ı vurup geçen şiddetli yağış İstanbul'un sınırına dayandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...