İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı?

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yaptığı toplantının ardından İstanbulkart’ların minibüslerde geçip geçmeyeceği hakkında duyuru yaptı. Duyurunun ardından arama motorlarında “İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı?” sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı? İşte o detaylar…

İBB’ye bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısını İBB sosyal tesislerinde gerçekleştirdi. Toplantının ardından İstanbul için önemli bir karar alındı. Alınan karara göre minibüslerde artık istanbulkart ya da akbil kullanılıp kullanılmayacağı belirlendi. Alınan karardan sonra vatandaşlar arama motorlarında “İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı?” sorusunun yanıtını araştırmaya başladılar. İşte “İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı?” sorularının yanıtları…

İSTANBULKART MİNİBÜSLERDE KULLANILABİLECEK Mİ?

UKOME toplantısında minibüslerin elektronik bilet entegrasyonu teklifi gündemdeydi. Teklif oy çokluğu ile kabul edildi ve pilot bölge seçildi. Bundan sonra İstanbulkart ücret tarifesinden artık minibüslere binilebilecek. Minibüslerde indirimli kart, aktarma, ücretsiz gibi indirimlerde geçerli sayılacak.

Minibüslerde indirimli olan ödemeler belediye tarafından sübvanse edilecek.

Yeni sistemle ilgili Milliyet’e konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce “Biz de o kilometreleri otobüslerle yapmadığımız için kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmış olacağız. Minibüsler daha konforlu ve rahat olacak. İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında, TSE onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak. Başlangıç noktası Arnavutköy olacak. Oradaki minibüsleri kooperatif çatısı altında bir araya getirterek, rızasını alıyoruz. Sonra diğer taşra ilçelerine çok daha sonra da merkezdekilerde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Araçlara GPS, kamera gibi donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine entegrasyonu sağlanacak” dedi.

İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı?

MİNİBÜSLERDE AKBİL BASILACAK MI? PİLOT BÖLGE NERESİ?

Minibüslerde akbil ilk olarak taşra bölgelerinde denenecek. Pilot bölge olarak Arnavutköy seçildi. Konuyla ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce “Arnavutköy ilçesi özelinden başlayarak dolmuşları toplu ulaşım sistemine entegre etmeyi planlıyoruz. Başlangıçta kentin merkezindekileri kapsamayacak. Öncelikle Arnavutköy, Silivri, Çatalca, Şile gibi taşrası fazla olan ilçelerde hem dolmuşlar hem de otobüsler aynı güzergaha kilometrelerce gidiyorlar. Ve birlikte aynı yolcuya talip oluyorlar. Bizim bu yolculara ulaşım himeti sağlama zorunluluğumuz var. Engelli, yaşlı, dezavantajlı ve öğrenciyi taşımak için dolmuşları bu sisteme entegre ettiğimizde taşranın en ücra noktasından vatandaşlarımızı ilçenin merkezine getireceğiz. Onları, kentin merkezine taşıyacağız.” İfadelerini kullandı.

İSTANBULKART NEDİR? AKBİL NEDİR?

İstanbulkart, İstanbul’da ulaşımda ve pek çok ödemede kullanılan akıllı, temassız şehir kartıdır. İstanbul’da bulunan metro, tramvay, otobüs, vapur, metrobüs, teleferik ve füniküler gibi toplu taşıma araçlarında kullanılmaktadır. İstanbulkart kişiselleştirebilmektedir. Mavi kart, indirimli kart, ücretsiz kart, dijital kart gibi çeşitleri bulunmaktadır.

İstanbulkart minibüslerde kullanılabilecek mi? Minibüslerde akbil basılacak mı?

İSTANBULKART NEREDEN ALINIR?

İstanbulkart başvurularını bireysel.istanbulkart.istanbul üzerinden yapabilirsiniz. Özel indirimli kartların türüne göre belgeler istenmektedir. Onun haricinde belirli metro ve tramvay istasyonları ve turistik yerlerden İstanbulkart temin edebilirsiniz.

İSTANBULKART ÜCRETLERİ

  • Tam Elektronik Bilet Ücreti 9,90 TL
  • Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti 4,83 TL
  • Öğretmen Elektronik Bilet Ücreti 7,09 TL
  • Tam Abonman Ücreti 777 TL
  • Öğrenci Abonman Ücreti 140 TL
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...