İstanbul’da toprak kayması: Çökme sesleri geldi, 5 katlı bina tahliye edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul’da toprak kayması: Çökme sesleri geldi, 5 katlı bina tahliye edildi

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Maltepe’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın temelinde toprak kayması meydana gelince yan bina boşaltıldı. Tedbiren boşaltılan 5 katlı binaya ait bahçenin istinat duvarı çöktü, vatandaşlar binadan tahliye edildi.

İstanbul’da 5 katlı binada panik anlar yaşandı. Maltepe’de bulunan bina tahliye edildi. Çınar Mahallesi Manas Sokak’ta kentsel dönüşüm amacıyla yıkılan binanın temelinde toprak kayması oldu. Bu sırada temelin yanındaki 5 katlı binaya ait bahçenin istinat duvarı çöktü. Manas Sokak üzerinde bulunan 5 katlı binanın sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Yapılan incelemeler sonucunda binanın tahliyesine karar verildi. Bina itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Konuyla ilgili konuşan apartman yöneticisi Tuncay Erkovan, "Ben apartmanın yöneticisiyim. Arkadaki bina kentsel dönüşüme uğradığı için yıkıldı. Yaklaşık 3 hafta önce de temeli kazıldı. Şimdi temel inşaatına başladılar ama çok derin bir çukur olduğu için bizim apartmanın arkasındaki istinat duvarı, arkasında bir dayanak kalmadığı için çöktü. Komşular da çöküntü seslerini duymuşlar. Biz de gittik, baktık. 112'ye haber verdik. Polis geldi. Arkasından itfaiye geldi. Bir değerlendirme yaptı itfaiye ekipleri ve tedbiren binayı boşaltmamızı istediler. 5 daire boşalttı. Şimdi şeritler çekildi. Otele gideceğiz şimdi." şeklinde konuştu.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...