İstanbul'da sağanak alarmı! Uyarılar peş peşe geldi: 1 yıllık yağmur 3 günde yağacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

AKOM ve Valilik üst üste uyarmıştı. İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, akşam şiddetini artırdı. Yoğun yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 100 kiloyu aşan bir yağış beklediklerini duyurarak, vatandaşlara 'dikkatli olun' çağrısında bulundu.

Megakentte iki gün önce başlayan ve yer yer etkisini artırarak su baskınlarına neden olan sağanak, sabah saatlerinde yeniden başladı.

Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olan sağanak yağış, Maltepe, Kartal ve Pendik'te sürücülere zor anlar yaşattı, bazı noktalarda yollar suyla doldu. Motokuryerler, yağış nedeniyle suyla dolan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Yağış nedeniyle ilerleyemeyen bazı motosikletliler araçlarından inip yürürken, bazıları da yağıştan korunmak için köprü altlarına sığındı.

4 İLÇEDE SEL RİSKİ 

Öte yandan bu gece 04:00'den itibaren Karadeniz Bölgesinden gelen yağışın Arnavutköy, Başakşehir, Bağcılar ve Esenyurt'ta sel riski oluşturacak kadar yoğun olacağı belirtildi. Özellikle dere yataklarına yakın evleri olanlar için tedbir çağrısı yapıldı.

İstanbul'da sağanak alarmı! Uyarılar peş peşe geldi: 1 yıllık yağmur 3 günde yağacak

VALİ GÜL'DEN UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor." ifadelerine yer verdi.

Gül, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

https://twitter.com/gul_davut/status/1708169169286385720

'1 YILLIK YAĞIŞI 3 GÜNDE ALACAK'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da beklenen yağışa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. AKOM merkezinde konuşan İmamoğlu, pazartesi gününe kadar sürmesi beklenen yağmura karşı vatandaşlara mümkün olduğunca tedbirli olmaları ve araçlarıyla trafiğe çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

İstanbul'da sağanak alarmı! Uyarılar peş peşe geldi: 1 yıllık yağmur 3 günde yağacak

Ekrem İmamoğlu bölgesel olarak 100 kiloyu aşacak bir yağış beklediklerini belirterek, "Bölgesel olarak 100 kilogramı aşacak yağış miktarına ulaşabilme ihtimalini yüksek görüyor arkadaşlarım. İstanbul’un bazı ilçelerinde bugüne kadar son iki yağıştaki yağmurun üstüne böyle bir yağış daha alındığı takdirde, oralar normalde ortalama bir yılda alacağı yağışı 3 günde almış olacak." dedi.

Yağış öncesi yoğun bir hazırlığa giriştiklerini ifade eden İmamoğlu, özellikle ağustos ayı itibarıyla kanal ve saha temizliği yapıldığını, yağmur suyu ve atık suyu kanallarının temizlendiğini anlattı.

ŞİDDETLİ SAĞANAK BARAJLARA YARADI

İstanbul'a son iki günde yağan yağmurun etkisiyle barajlardaki doluluk oranlarında artış yaşandığını dile getiren İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son iki günde barajlarımız 7 milyon metreküpe yakın suyu toplamış durumda. Bunun büyük bölümünün Avrupa Yakası'nda olması da bizim için çok sevindirici. Ümit ediyorum ki bu yağışların yine barajlarımıza pozitif etkisi yüksek olacaktır. Allah İstanbul'umuzu korusun. Mücadelemizi birlikte vereceğiz. İnşallah yarın sadece bereketi konuştuğumuz bir sabaha uyanmış olalım.

AKŞAM SAATLERİNDE ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Öte yandan üst üste yapılan uyarıların ardından İstanbuş'da sağanak yağış, akşam saatlerinde şiddetini artırdık. Kısa süreli şiddetli yağışlar sonrası yollar göle döndü.

İstanbul'da sağanak alarmı! Uyarılar peş peşe geldi: 1 yıllık yağmur 3 günde yağacak

YARINA DİKKAT! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz ise İstanbul’da beklenen yağışlara ilişkin yarına işaret ederek önemli bir uyarıda bulundu.

"Yarın İstanbul'un il genelinde 20 ila 50 kilogram arasında kuvvetli yağışların görülmesini bekliyoruz" diyen Yavuz, Anadolu Yakası’nda yağışların 75 kilograma kadar çıkabileceğini söyledi.

"Şu an itibarıyla kuvvetli yağış alanı çizmiş durumdayız. İstanbul’un genelinde riskli bir alanımız var" diyen Yavuz, "Geçtiğimiz günlerde görüldüğü gibi nokta bazlı, 1-2 ilçede 100 kilograma yaklaşan yağışların görülme ihtimali var. İstanbul'un özellikle Anadolu Yakasında vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istiyoruz." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...