İstanbul’da “Maymun Çiçeği” iddiası: Test sonuçları bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul’da “Maymun Çiçeği” iddiası: Test sonuçları bekleniyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Sultangazi’de bir eczaneye giren yabancı uyruklu iki şahıs maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındı. Test sonucu bekleniyor.

İstanbul’da iki yabancı uyruklu şahıs maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantina altına alındı. Sultangazi ilçesine bağlı Habibler Caddesi’nde bulunan eczaneye giden 3 şahıs ellerindeki yaraları göstererek ilaç istedi. Eczacı yaraların maymun çiçeği virüsü olabileceğinden şüphelenerek yetkililere haber verdi. Şahıslar eczaneden krem alıp çıkarken polis ve sağlık ekipleri 2 kişi ile yanlarındaki arkdaşlarını cadde üzerinde durdurarak ambulansla hastaneye götürdü.

“TÜM ECZANEYİ DEZENFEKTE ETTİK”

Eczacı,  “Ben 10 yıldır eczacıyım, yaklaşık 2 gün önce, 2 kişi geldi. Bir tanesi tercümanlık yapıyordu diğeri de bana ellerini gösterdi ben baktım, daha önce ilaç kullandığını ve geçmediğini söyledi. Ben de o esnada maymun çiçeği vakası olabileceğinden şüphelendim ve bir doktoru aradım. Doktor bey bana fotoğraf çekip atmamı istedi. Yolladım. Kendisi de şüphelendi. Biz de ekiplere haber verdik ambulans falan geldi hastaneye götürdüler. Daha önce de benzerlerini görmüştüm ama o zaman bu hastalık yoktu tabii. Biz de bunu görünce korktuk hemen tüm eczaneyi dezenfekte ettik ve diğer hastaları uzaklaştırdık” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...