İstanbul'da kuraklık alarmı: İki baraj adeta kurudu, doluluk oranları korkuttu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul'da kuraklık alarmı: İki baraj adeta kurudu, doluluk oranları korkuttu

GÜNDEM Haberleri

İstanbul barajlarında son durum vatandaşları korkutuyor. İSKİ verilerine göre bugün İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 44.93 olarak ölçülürken, iki baraj ise neredeyse tamamen kurudu. İşte son durum...

Kış mevsiminde beklenen yağışı almayan İstanbul'da kuraklık alarmı verildi. Bahar aylarının son günlerinde ve Haziran ayının başından bu yana dönem dönem etkili olan sağanaklar barajların doluluk oranını artırsa da, havaların ısınmasıyla birlikte doluluk oranı yeniden düşüşe geçti.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; İSKİ verilerine göre; yağışların etkisiyle geçtiğimiz ay yüzde 50'li seviyelere kadar yükselen barajlardaki su seviyesi, bugün yüzde 44.93 olarak ölçüldü. Bir önceki yılın aynı döneminde ise barajlardaki doluluk oranı yüzde 75.09 olarak kayıtlara geçmişti. 

İKİ BARAJ NEREDEYSE KURUDU

Resmi verilere göre; İstanbul'a su sağlayan 10 barajın içerisinde yer alan en Ömerli'de doluluk oranı yüzde 76.39, Darlık Barajı'nda ise yüzde 61.27 olarak ölçüldü.

Alibey barajı ise kurak geçen kış dönemi sırasında yüzde 10'lara düştü ancak daha sonra yağışlarla yükselen doluluk oranı yüzden 24.88 seviyesinde. Kazandere ve Pabuçdere barajı yüzde 5'in altına düşerek neredeyse kurudu.

BARAJ DOLULUK ORANLARI

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranları şöyle:

Ömerli Barajı: Yüzde 76.39

Darlık Barajı: Yüzde 61.27

Elmalı Barajı: Yüzde 37.45

Terkos Barajı: Yüzde 36.96

Istrancalar Barajı: Yüzde 30.27

Sazlıdere Barajı: Yüzde 28.84

Büyükçekmece Barajı: Yüzde 28.42

Alibey Barajı: Yüzde 24.88

Kazandere Barajı: Yüzde 4.02

Pabuçdere Barajı: Yüzde 3.48

(Kaynak: Sabah Gazetesi)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...