İstanbul'da kritik zirve: Tahıl Koridoru toplantısı sona erdi

Düzenleyen:
İstanbul'da kritik zirve: Tahıl Koridoru toplantısı sona erdi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM heyetleri tahıl koridoru görüşmeleri için İstanbul'da bir araya geldi. Taraflar, tahıl koridoru planının detaylarını ele alıyor. Milli Savunma Bakanlığından 'Tahıl Koridoru Zirvesi' Kalender Kasrı’nda başlayan toplantının sona erdiğini açıkladı.

Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM askeri heyetleri arasındaki toplantı sona erdi.

Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM heyetleri tahıl koridoru zirvesi çerçevesinde İstanbul'da bir araya geldi. Zirvede tüm dünyayı etkileyen tarım koridorunun açılmasına yönelik çözümler aradı. Millî Savunma Bakanlığı dörtlü toplantının sona erdiğini duyurdu.

Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Birleşmiş Milletler temsilcileri, konuya çözüm getirmek için bugün İstanbul’da masaya oturdu. Taraflar, tahıl koridoru planının detaylarını ele alındı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle dünyayı etkileyen tahıl krize çözüm bulmak için İstanbul'da bir zirve gerçekleşti

Millî Savunma Bakanlığı: “Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasında Kalender Kasrı’nda gerçekleşen dörtlü toplantı sona erdi.” ifadelerini kullandı. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLI'NDAN AÇIKLAMA 

Millî Savunma Bakanlığı: "Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki dörtlü toplantı, Kalender Kasrı’nda başlamıştır."

RUS HEYETİNİN UÇAĞI İSTANBUL'A İNDİ

Zirveye katılacak Rus heyetini taşıyan uçak, toplantı öncesi İstanbul Havalimanı'na indi. Heyetin buradan toplantının yapılacağını mekana geçeceği öğrenildi.

İKİNCİ ZİRVE TAHRAN'DA GÜNDEM SURİYE

Türkiye Rusya ve İran arasındaki üçlü Suriye zirveleri, iki yıl aradan sonra yeniden toplanıyor. Özellikle Suriye’ye yapılacak insani yardımlar açısından kritik öneme sahip zirve, 19 Temmuz’da Tahran’da gerçekleştirilecek.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ilk kez katılacağı zirvenin ana gündemi Suriye’deki son durum olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Suriye’ye yapılan insani yardımları ele alacağı belirtiliyor.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...