İstanbul'da kar etkisini arttırdı

İstanbul'da kar etkisini arttırdı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı.

Kar yağışı gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile etkili olmaya başladı. Başakşehir, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ve Ümraniye'nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kent genelinde hazır bekletildiği bildirildi.

Meteoroloji'nin dün İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacağını duyurduğu kar yağışı etkili olmaya başladı. İstanbul'da akşam saatlerinden sonra başlaması beklenen kar yağışı etkili olmaya başladı. Karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış ve yu¨ksek kesimlerde yoğun kar şeklinde meydana geldi. Özellikle Anadolu yakasında etkili olan yağışa şiddetli rüzgar da eklendi.

İSTANBUL'DA İKİ GÜNE DİKKAT!

Kuvvetli ru¨zgarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının, bugün ve C¸arşamba günü Anadolu yakasında kuvvetli olmak u¨zere devam edeceği kaydedilirken, C¸arşamba gu¨nu¨ akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline dönmesi bekleniyor.

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE 5 İLA 15 CM ARASINDA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR"

Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı beklenmektedir. Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

AKOM ALARM DURUMUNA GEÇTİ nbsp;

AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. AKOM'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı 1.028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak. Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları olumsuz hava koşulları İstanbul'u terk edinceye kadar sürecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...